Help mee!

Afgeronde projecten

HIV/AIDS

Microkrediet

Educatie

Help Purple Page Services uit de startblokken te schieten

Het team gaat schoonmaken en werkgelegenheid creëren

Met uw bijdrage kan schoonmaakbedrijf Purple Page Services de benodigde schoonmaakspullen aanschaffen om haar werkzaamheden uit te voeren.

> meer informatie

Mmabatho Makotanyane wil graag andere vrouwen helpen

Mmabatho gaat vrouwen motiveren voor een betere toekomst

Mmabatho Makotanyane is een jonge vrouw die een passie heeft voor het motiveren van vrouwen om het beste uit zichzelf te halen.

> meer informatie

Sekgametsi Lethiba start een taxi bedrijf

Sekgametsi speelt in op Uber en Taxify

Sekgametsi Lethiba (28 jaar) wil meeliften op het succes van Uber en Taxify in Zuid-Afrika!

> meer informatie

Emanuel Khorombi helpt ondernemers

Emanuel helpt lokale ondernemers met allerhande advies.

Emanuel Khorombi (31) is een erg ambitieuze jongeman. Daarom heeft hij Blu Globe Business Clinic opgericht. Hij helpt kleine lokale bedrijven met allerhande advies.

> meer informatie

Andile Miya gaat jongeren helpen

Andile wil jongeren helpen een goede keuze te maken

Andile Ashington Miya (27) heeft BoomBox Multimedia gestart om jongeren op bijeenkomsten voor te lichten over studie- en carrièremogelijkheden.

> meer informatie

Tumelo Morolo start een laundry service

Tumelo Morolo gaat mensen helpen met hun was

Tumelo Morolo (27) wil graag de beste ondernemer van het land worden! Met zijn bedrijf wil Tumelo dagelijks minimaal 5 klanten helpen met hun was.

> meer informatie

Tokiso Multi-Trades gaat huizen bouwen

Christopher Semenya bouwt met zijn bedrijf huisjes voor mensen in achterstandswijken.

Christopher Semenya (35) vindt het leuk om dingen te bouwen. Met zijn bedrijf wil hij bouwen aan, door de overheid gesubsidieerde, huisjes in de achterstandswijken van Johannesburg.

> meer informatie

Help Awethu om aan een goede toekomst te bouwen

“I want to be educated; I like schooling.”

Maak kennis met Awethu, een leergierig 16-jarig meisje dat in één van de armste gebieden van Zuid-Afrika woont. Awethu heeft een droom; ze wil graag bedrijfskunde studeren aan de universiteit. Wij willen Awethu daar graag bij helpen, door haar naar een betere school te laten gaan.

> meer informatie

Sibusisiwe gaat naar de universiteit

Sibusisiwe gaat business management studeren!

Drie jaar geleden is Sibusisiwe toegelaten tot het studiefinancieringsprogramma van onze partnerorganisatie TransCape. Ze gaat nu business management studeren.

> meer informatie

Musa verdient een nieuwe kans

Musa is een jongen waarvan het verhaal met ups en downs gaat.

Musa is een jongen waarvan het verhaal met ups en downs gaat. Op jonge leeftijd is zijn moeder overleden en met een vader die hij niet kent was hij al snel wees. Zijn oma heeft de zorg voor hem op zich genomen. In de preschool was duidelijk dat Musa anders was dan de andere leerlingen.

> meer informatie

Philishwa wil arts worden

Philishwa's droom is om arts te worden, om mensen in haar land en andere landen te helpen.

Het doel van Philishwa is om een beter mens te worden en om een betere toekomst tegemoet te gaan, dan dat ze nu in het vooruitzicht heeft. Haar echte droom is om arts te worden, om mensen in haar land en andere landen te helpen. Ze wil een betere toekomst voor zowel haarzelf, als haar gezin.

> meer informatie

Mapinyose wil het onderwijs in

Mapinyose wil leraar worden in het basis onderwijs

Mapinyose Abonqa (15) zit sinds kort op de Dalindyebo High School waar hij met heel veel plezier naar toe gaat. Hij wil leraar worden in het basis onderwijs en doet daar hard zijn best voor.

> meer informatie

Awethu wil bedrijfskunde studeren

Awethu is een leergierig meisje dat in één van de armste gebieden van Zuid-Afrika woont.

Awethu heeft een droom; ze wil later heel graag bedrijfskunde studeren aan de universiteit. Wij willen Awethu daar graag bij helpen, door haar naar een betere school te laten gaan.

> meer informatie

Sibusisiwe wil journalist worden

Sibusisiwe wil journalist worden, maar moet eerst nog 1 jaar naar de middelbare

Het is Sibusisiwes’ droom om journalistiek te studeren aan de universiteit. Voordat ze hieraan kan beginnen, moet ze eerst nog een jaar de middelbare school volgen.

> meer informatie

Musa wil piloot worden

Het is Musa’s droom om later piloot te worden en hij doet erg zijn best om deze droom te kunnen vervullen.

Musa is een zeer intelligente jongen die goed is in rekenen, talen (Engels en Xhosa, zijn moedertaal) en levensbeschouwing.

> meer informatie

Athabile wil nogmaals examen doen

Athabile wil nogmaals examen doen op de middelbare school voor een beter resultaat.

Athabile heeft in 2017 het laatste jaar van de middelbare school gedaan. Ze heeft haar examen gehaald, maar ze is slechts nipt geslaagd. Dat resultaat wil ze graag verbeteren!

> meer informatie

Pitso is een ondernemende dame met een duidelijk doel

“I just want to say that everybody should be proud of himself.”

Een jonge, enthousiaste, sportieve en leergierige dame is Pitso. Ze groeit op in een gezin waar ze veel liefde krijgt van haar moeder. Het is wel hard werken thuis om alle huishoudelijke taken te doen. Kinderen moeten op jonge leeftijd hieraan bijdragen. Even het dorp in om een boodschap te halen, hout halen, de was doen, koken of water halen. Het hoort er allemaal bij.

> meer informatie

Abonga gaat voor een wereld met goed onderwijs

Abonga gaat voor een wereld met goed onderwijs!

Abonga is een slimme jongen van 16 jaar die vaak op de achtergrond aanwezig is. Op school is hij altijd heel serieus en hij neemt de lesstof goed tot hem. Wilt u de inzet van Abonga belonen en meefinancieren in een goede opleiding?

> meer informatie

Sibusisiwe legt de basis voor een goede baan

Studie publiek management

Vier jaar geleden is Sibusisiwe toegelaten tot het studiefinancieringsprogramma van onze partnerorganisatie TransCape. Ze gaat nu publiek management studeren.

> meer informatie

Masimthembe Masiphula wil politieagent worden

Masimthembe leert veel van zijn moeder en wil graag meer leren

Masithembe Masiphula is geboren op 17 december 2002 in Libode, een klein dorpje in de Oostkaap van Zuid-Afrika. Nu wil hij graag naar de middelbare school, om uiteindelijk politieagent te worden.

> meer informatie

Gcinakazi wil later arts worden

Gcinakazi ziet deze kans met een beurs bij Transcape niet als vanzelfsprekend

Gcinakazi Ntloko is een 16-jarige jonge dame uit Ngqeleni. Zij ontvangt dit jaar voor het eerst een studiebeurs. In de toekomst wil ze graag arts worden.

> meer informatie

Abonga krijgt ook dit jaar een studiebeurs

Abonga wil graag zijn moeder helpen om haar bedrijf te laten groeien

Abonga Mampinyose is 17 jaar oud en ontvangt voor het tweede jaar een studiebeurs vanuit Transcape. Later wil hij computerwetenschapper worden.

> meer informatie

Sibusisiwe Siya gaat studeren

In de toekomst wil Sibusisiwe een onafhankelijke vrouw zijn die haar eigen bedrijf runt

Sibusisiwe Siya is geboren op 27 mei 2001 in Ngqeleni op het platteland van Tshani. Dit jaar gaat ze Public Management studeren.

> meer informatie

Klein begin, groot denken: groente verbouwen en verkopen

Lokaal groente verbouwen en verkopen

Leven op het platteland in Zuid Afrika heeft genoeg uitdagingen. Gelukkig zijn er mensen die de situatie aan willen pakken. Zo ook een groep die lokaal groente wil verbouwen.

> meer informatie

Nokwakha wil graag een kledingwinkel beginnen

Steun haar met uw donatie voor een microkrediet

Nokwakha is 50 jaar en heeft 3 kinderen. Ze woont in de Oostkaap (Zuid-Afrika), waar slechts 8% van de bevolking werk heeft. Nokwakha wil graag haar eigen kledingwinkel starten, om zo haar kinderen en kleinkinderen te kunnen onderhouden. Zij heeft weinig eigen bezit, waardoor ze bij de bank geen lening af kan sluiten. Een microkrediet van slechts €250,- is voor haar de enige mogelijkheid om een eigen onderneming te beginnen en zo zelfstandig te worden.

> meer informatie

Nozibonga Tyhalinkomo gaat kleding verkopen

Steun Nozibonga Tyhalinkomo en haar familie met uw donatie

Nozibonga Tyhalinkomo is 33 jaar en heeft 3 kinderen. Ze woont in de Oostkaap (Zuid-Afrika), waar slechts 8% van de bevolking werk heeft. Nozibonga wil graag haar eigen kledingwinkel starten, om zo haar kinderen te kunnen onderhouden. Zij heeft weinig eigen bezit, waardoor ze bij de bank geen lening af kan sluiten. Een microkrediet van slechts €250,- is voor haar de enige mogelijkheid om een eigen onderneming te beginnen en zo zelfstandig te worden.

> meer informatie

Vuyiswa Gebengani gaat twee bedrijfjes starten

Help Vuyiswa om groente, fruit en kippen aan te schaffen

Vuyiswa wil graag starten met twee kleine bedrijfjes. Ze wil groenten en fruit in haar tuin gaan telen en die in haar dorp verkopen. Daarnaast wil ze graag kippen gaan houden om de eieren en de kippen zelf te verkopen. Zij heeft weinig eigen bezit, waardoor ze bij de bank geen lening af kan sluiten. Een microkrediet van slechts €250,- is voor haar de enige mogelijkheid om een eigen onderneming te beginnen en zo zelfstandig te worden.

> meer informatie

Nophelo wil een inkomen voor het onderwijs van haar kinderen

Nophelo wil een winkeltje aan huis beginnen

Nophelo is getrouwd en haar man is inmiddels met pensioen. Hij krijgt €105,- per maand en hier moet het gehele gezin van leven. Nophelo wil graag een betere situatie creëren en een klein supermarktje aan huis beginnen. In Zuid-Afrika wordt dit ook wel een Spazza shop genoemd. In zo'n winkeltje kunnen haar dorpsgenoten de dagelijkse boodschappen zoals water, melk, eieren, brood en hygiënische producten kopen.

> meer informatie

No-Amen wil kleding gaan in- en verkopen

No-Amen wil graag zelfstandig zijn

No-Amen heeft zes kinderen en die zitten alle zes nog op school. Ze is getrouwd maar ziet haar man weinig. Die werkt in de grote stad in de mijnen. Ze is nooit verder gekomen dan groep 5 op school, omdat haar ouders wilde dat ze ging trouwen. Nu wil ze graag als zelfstandige vrouw een bedrijfje beginnen, zodat ze minder afhankelijk is van haar man.

> meer informatie

Nomarussia gaat vlees verkopen

Nomarussia heeft het nu zwaar om elke dag eten op tafel te zetten

Nomarussia heeft het elke dag moeilijk om voldoende voedsel bij elkaar te krijgen, om voor het hele gezin een goede maaltijd te maken. Daarom wil ze graag een eigen bedrijf, om die situatie te verbeteren. Ze wil graag vlees gaan verkopen aan de mensen in haar dorp.

> meer informatie

Nolwandle zorgt voor elektriciteit

Nolwandle heeft een slim idee!

Nolwandle heeft het slimme idee opgevat om elektriciteit te gaan verkopen. Het dichtstbijzijnde elektrisiteitspunt is 62 kilometer verderop. Haar dorpsgenoten kunnen dan naar haar huis toekomen en daar bijvoorbeeld hun powerbank of mobiele telefoon opladen.

> meer informatie

Siyandiswa start een groentetuin

Siyandiswa heeft groene vingers

Siyandiswa wil graag een groentetuin beginnen, zodat ze verse groente in haar dorp kan verkopen. Er zijn nog maar weinig mensen in de omgeving die dat doen.

> meer informatie

Met goed onderwijs kan Esakhe later een bedrijf starten

Steun Esakhe met een studiebeurs!

Esakhe Nono (19) is een ondernemende jongeman en echt ‘het slimste jongetje van de klas’. Hij wil later graag business management gaan studeren op de universiteit. Maar daarvoor moet hij eerst nog twee jaar naar een goede middelbare school. Maakt u dit mogelijk?

> meer informatie

Met een afgeronde studie kan Esakhe later een bedrijf starten

Steun Esakhe met een studiebeurs!

Esakhe Nono (20) is een ondernemende jongeman en echt ‘het slimste jongetje van de klas’. Hij gaat dit jaar Bussiness Management and HR opleiding studeren op de universiteit. Maakt u dit mogelijk?

> meer informatie

Geef Musa de gelegenheid om verder te gaan met school

Steun Musa met een studiebeurs!

Musa Jampo is een dertienjarige jongen die op de St Patricks Junior Secondary School bezig is met de eindtoetsen van zijn zevende schooljaar, vergelijkbaar met het eerste jaar van de middelbare school. We zoeken nu donateurs om hem ook zijn tweede jaar op de middelbare school door te helpen.

> meer informatie

Musa wil graag alsnog groep 8 halen

Gun Musa een herkansing

Musa Jampo is een vijftienjarige jongen die op Sikoma Junior Secondary school graag alsnog groep 8 wil halen. We zoeken donateurs om dit financieel voor hem mogelijk te maken.

> meer informatie

Help Sibusisiwe om aan een goede toekomst te bouwen

Steun Sibusisiwe met een studiebeurs!

De viertienjarige Sibusisiwe woont in Tshani Village in de Oostkaap in Zuid-Afrika, één van de armste gebieden in Zuid-Afrika. Het is Sibusisiwes droom om journalistiek te studeren aan de universiteit. Voordat ze hieraan kan beginnen, moet ze eerst nog drie jaar de middelbare school volgen.

> meer informatie

Help Sibusisiwe ook in haar tweede schooljaar

Steun Sibusisiwe met een studiebeurs!

De vijftienjarige Sibusisiwe woont in Tshani Village in de Oostkaap in Zuid-Afrika, één van de armste gebieden in Zuid-Afrika. Het is Sibusisiwes droom om journalistiek te studeren aan de universiteit. Voordat ze hieraan kan beginnen, moet ze eerst nog twee jaar de middelbare school volgen.

> meer informatie

Uitzendbureau voor Diepsloot en Orange Farm

Help Thimbe, Molatela en Karabo omet hun uitzendbureau

Thimbe Mashilo, Molatela Mothapo en Karabo Ratebe willen een uitzendbureau opzetten om de jeugd van Diepsloot en de sloppenwijk van Orange Farm aan een baan te helpen. Op deze manier krijgen jongeren de kans op een betere toekomst.

> meer informatie

Draag een steentje bij aan de uitbreiding van het Mdumbi EducatieCentrum

Koop een steentje en laat leerlingen naar school gaan

In 2007 is Transcape begonnen met een educatieprogramma met naschoolse lessen. Dit was zo een succes dat al snel een uitbreiding plaatsvond met lessen voor kinderen van 3-6 jaar en een speciaal educatieprogramma voor volwassenen. Door de toenemende interesse en inschrijvingen is het huidige gebouw niet groot genoeg om iedereen deze ondersteuning te (blijven) bieden. Transcape NPO wil daarom graag het Mdumbi Education Centre uitbreiden.

> meer informatie

Geef kinderen een lamp om bij te leren

Geef jonge kinderen in de Oostkaap duurzame verlichting om bij te leren

Het doel van dit project is om arme plattelandskinderen te voorzien van verlichting zodat ze ook huiswerk kunnen maken als het donker is. De verlichting wordt op een duurzame manier opgewekt. Inmiddels donaties voor 29 lampen.

> meer informatie

Andisiwe wil leren om beter onderwijs te geven

Steun Andisiwe met een studiebeurs!

Andisiwe Masiphumla is 38 jaar en werkt al sinds 2008 bij TransCape als lerares. Ze geeft volwassenen basisonderwijs en ze onderwijst de slimste kinderen tijdens de extra naschoolse lessen van TransCape. Helpt u haar een nog betere lerares te worden?

> meer informatie

Athabile wil graag doorgaan met haar opleiding

Steun Athabile met een studiebeurs!

Athabile is erg dankbaar voor de hulp die ze tot nu toe heeft gekregen om een goede opleiding te volgen en hoopt dat ze volgend jaar door kan gaan met haar opleiding.

> meer informatie

Athabile wil later journalist worden

Steun Athabile met een studiebeurs!

Helpt u Athabile (17) om ook volgend jaar door te kunnen gaan met haar opleiding aan de ST Martin’s high school, zodat ze na de middelbare school haar droom kan waarmaken om journalistiek te studeren?

> meer informatie

Help mee om Samora naar school te laten gaan

Steun Samora met een studiebeurs!

Samora Esbend is een zeventienjarige jongen die in de Mankosi gemeenschap woont in de Oostkaap van Zuid-Afrika. Momenteel gaat hij naar school op de Sikoma High School en hij kijkt er naar uit om dit de volgende drie jaar met succes door te zetten en zijn school af te maken.

> meer informatie

Help Ntombizolile haar laatste schooljaar te betalen

Steun Ntombizolile met een studiebeurs!

Ntombizolile (18) is een jongedame die goed weet wat ze wil: accountant worden. Met behulp van de studiebeurs van vorig jaar heeft Ntombizolile met succes haar elfde en één na laatste schooljaar kunnen afronden op een van de betere scholen. Helpt u haar om ook haar examen te halen?

> meer informatie

Help Ntombizolile in haar tussenjaar

Steun Ntombizolile met een studiebeurs!

Om Ntombizolile voor te bereiden op een toekomst als accountant, wil ze dit jaar graag een computer cursus doen aan een privé school. Ze is niet opgegroeid met computers en heeft dus nog e.e.a. in te halen ten opzichte van sommige andere leeftijdsgenoten die in rijkere gezinnen zijn opgegroeid.

> meer informatie

Gun een kind het plezier om naar school te gaan

Steun het preschool project en verbeter het onderwijs

Het doel van dit project is om zo veel mogelijk kinderen de kans te bieden zich voor te bereiden op de basisschool door begeleiding van het Mdumbi Education Centre (MEC). Voor €575,- per jaar kan een kind een jaar lang naar de preschool van het MEC. Ook krijgen de kinderen elke dag een goede maaltijd.

> meer informatie

Help Morongwa een IT-bedrijf op te zetten

Morongwa wil aan een betere toekomst werken.

Morongwa wil haar eigen IT-bedrijf opstarten. Met dit IT-bedrijf zal ze zich bezighouden met het repareren van computers en printers, netwerken, het maken van grafische ontwerpen, het bouwen van websites en het uitvoeren van allerlei programmeerwerkzaamheden.

> meer informatie

No_Amen Makhawula wil graag een kledingwinkel beginnen

Steun haar met uw donatie voor een microkrediet

No_Amen is 47 jaar en heeft 4 kinderen. Ze woont in de Oostkaap (Zuid-Afrika), waar slechts 8% van de bevolking werk heeft. No_Amen wil graag haar eigen kledingwinkel starten, om zo haar kinderen te kunnen onderhouden. Zij heeft weinig eigen bezit, waardoor ze bij de bank geen lening af kan sluiten. Een microkrediet van slechts €250,- is voor haar de enige mogelijkheid om een eigen onderneming te beginnen en zo zelfstandig te worden.

> meer informatie

Nosayinile Gebengana start een eigen winkeltje

Maak haar droom mogelijk met uw donatie

Nosayinile is 53 jaar en woont in de Oostkaap (Zuid-Afrika), waar slechts 8% van de bevolking werk heeft. Nosayinile wil graag haar een kleine supermarkt in haar huisje starten, om zo haar familie financieel te onderhouden. Ze heeft weinig eigen bezit, waardoor ze bij de bank geen lening af kan sluiten. Een microkrediet van slechts €250,- is voor haar de enige mogelijkheid om een eigen onderneming te beginnen en zo zelfstandig te worden.

> meer informatie

Help Nolutho een betere lerares worden

Nolutho wil graag haar kennis over de ontwikkeling van jonge kinderen uitbreiden

Het bescheiden salaris dat Nolutho nu krijgt, is hard nodig om haar gezin te onderhouden. Thuis zorgt ze samen met haar man voor vier kinderen. Door deze zorg is het niet mogelijk om geld vrij te maken voor haar studie. Nolutho wil echter graag haar kennis over de ontwikkeling van jonge kinderen uitbreiden om de lokale kleuterschool te verbeteren.

> meer informatie

Help Ntombizolile naar een goede school

If anyone would help me with funds that could be super a huge privilege

Ntombizolile (18) is een jongedame die goed weet wat ze wil: accountant worden. Ze doet het erg goed op school en komt trouw naar de naschoolse lessen van onze partnerorganisatie TransCape. Wij willen Ntombizolile graag helpen in de komende twee jaar door haar een studiebeurs te geven, zodat ze naar een goede middelbare school kan.

> meer informatie

Nomfundiso start haar eigen Spazzashop

Nomfundiso wil een supermarkt aan huis beginnen

Voor slechts €250,- kan Nomfundiso Mantsoboyi (28) haar eigen bedrijfje opzetten. Nomfundiso wil een kleine supermarkt aan huis beginnen. Zo kan zij haar familie die afhankelijk zijn van haar inkomen onderhouden.

> meer informatie

Microkrediet voor supportgroep HIV Awarenessday

Verbeter het leven van HIV-positieven

Projecten worden gestart met microkredieten voor HIV-geïnfecteerden. Zo kunnen zij steun zoeken bij elkaar en samen een inkomen genereren.

> meer informatie

Nokwakha wil graag kleding verkopen

Nokwakha wil graag kleding in de stad kopen en die doorverkopen

Voor slechts €250,- kan Nokwakha Mbalekwa (43) haar eigen bedrijfje opzetten. Nokwakha wil graag kleding in de stad kopen en die in haar dorp doorverkopen. Zo kan zij haar familie die afhankelijk zijn van haar inkomen onderhouden.

> meer informatie

Nowakhe gaat schooluniformen maken

Nowakhe maakt schooluniformen zodat leerlingen er netjes bij lopen

Voor slechts €250,- kan Nowakhe Nono (40) haar eigen bedrijfje opzetten. Nowakhe wil graag schooluniformen maken en verkopen en indien nodig deze repareren. Zo kan zij haar familie die afhankelijk zijn van haar inkomen onderhouden.

> meer informatie

Bouw aan het zelfvertrouwen van mensen met HIV

Help mensen met een HIV besmetting elkaar te steunen

Het is belangrijk om mensen die HIV-positief zijn met elkaar in contact te brengen. In een omgeving waarin niet iedereen weet wat HIV inhoud, hebben ze de steun van elkaar nodig. Deze mensen in deze steun groepen worden aangemoedigd om hun leven weer op te pakken. Ook is de groepsbijeenkomst een goede manier om te controleren of alle medicatie nog beschikbaar is. Zo kan er direct melding gemaakt worden als er problemen zijn.

> meer informatie

Help Phatheka om haar studie voort te zetten

Help Phatheka zodat zij haar droom kan blijven realiseren

De 20 jarige Phatheka is eerstejaars student Human Resources en moet om deze studie te mogen volgen collegegeld betalen. Ze komt uit een groot gezin met drie broers en drie zussen en haar ouders zijn niet in staat om haar collegegeld te betalen. Help Phatheka zodat zij haar droom kan blijven realiseren.

> meer informatie

Nomalanga wil haar bedrijf graag uitbreiden

My business is in the demand and I would like to make it bigger

Nomalanga is 45 jaar en heeft 3 kinderen. Daarnaast wonen er zeven andere familieleden bij haar. Zij zijn allemaal van haar inkomen afhankelijk. Ze woont in de Oostkaap (Zuid-Afrika), waar slechts 8% van de bevolking werk heeft. Nomalanga wil graag cosmetica artikelen in de stad kopen en die in haar dorp doorverkopen. Zo hoopt ze haar familie te kunnen onderhouden. Ze heeft weinig eigen bezit, waardoor ze bij de bank geen lening af kan sluiten. Een microkrediet van slechts €250,- is voor haar de enige mogelijkheid om een eigen onderneming te beginnen en zo zelfstandig te worden.

> meer informatie

School Awarenessdays

Leer kinderen zichzelf bewust te worden van de gevaren van HIV

HIV en Aids zijn nog steeds een groot probleem in de Oostkaap van Zuid-Afrika, ook onder jongeren. Een HIV-preventie team gaat de scholen langs en leert de kinderen over HIV en Aids door middel van theater en muziek.

> meer informatie

Nokhangelani wil naaiatelier starten

I would really appreciate it if somebody can help me with a loan so that I can start my own business

Nokhangelani is 55 jaar en heeft 8 kinderen. Eén van haar dochters haar nog steeds naar school. Die dochter en haar man zijn van haar inkomen afhankelijk. Ze woont in de Oostkaap (Zuid-Afrika), waar slechts 8% van de bevolking werk heeft. Nokhangelani wil graag een naaiatelier beginnen om zo haar man en kind te kunnen onderhouden. Ze heeft weinig eigen bezit, waardoor ze bij de bank geen lening af kan sluiten. Een microkrediet van slechts €250,- is voor haar de enige mogelijkheid om een eigen onderneming te beginnen en zo zelfstandig te worden.

> meer informatie

Geef de slimme Musa een kans op een goede toekomst

Musa wil graag piloot worden

Onze partnerorganisatie TransCape geeft verschillende kinderen een studiebeurs, zodat zij goed onderwijs kunnen volgen. Musa Jampo is een weeskind van 13 jaar oud met een hart van goud. Het is een hele slimme jongen, maar hij mist de warmte van mensen die om hem geven en die hem stimuleren het beste uit zichzelf te halen. Als er goed voor hem gezorgd wordt en hij goed onderwijs krijgt, dan heeft hij de kans om zelf een goede toekomst op te bouwen.

> meer informatie

Help mee met de uitbreiding van de schooltuin!

De kinderen leren groente en fruit te verbouwen

Met dit project zal de reeds bestaande schooltuin worden uitgebreid. Hier leren jonge kinderen hoe ze zelf groente en fruit kunnen verbouwen en welk voedsel bijdraagt aan een betere gezondheid. De producten van deze groentetuin worden ook gebruikt om het dagelijkse eten in de school aan te vullen.

> meer informatie

Novotile wil een Spazza shop beginnen

Om zo haar inkomen aan te vullen

Novotile is 54 jaar en heeft 9 kinderen en 4 kleinkinderen die van haar inkomen afhankelijk zijn. Ze woont in de Oostkaap (Zuid-Afrika), waar slechts 8% van de bevolking werk heeft. Novotile wil graag een Spazza shop beginnen om zo haar kinderen te kunnen onderhouden. Ze heeft weinig eigen bezit, waardoor ze bij de bank geen lening af kan sluiten. Een microkrediet van slechts €250,- is voor haar de enige mogelijkheid om een eigen onderneming te beginnen en zo zelfstandig te worden.

> meer informatie

Zintle wil studeren zodat ze later anderen kan helpen

“I would like to be a role model for my community”

Zintle start met haar opleiding tot Management Assistent. Het is voor haar een unieke mogelijkheid om, door goed onderwijs te krijgen, voor zichzelf een betere toekomst te creëren. Ze wil zich later dan ook via onze partnerorganisatie TransCape inzetten voor de mensen in haar gemeenschap. Stichting Kwasa helpt haar door het inschrijf- en studiegeld, schooluniform, studiemateriaal, kost en inwoning en het vervoer van en naar de school te sponsoren.

> meer informatie

Siphesande wil graag de zakenwereld in

Help Siphesande de stap naar de universiteit te maken

Siphesande moet in 2014 de vakken ‘Financial management’ en ‘Marketing management’ nog halen om volgend jaar naar de universiteit te mogen. We proberen dit mogelijk te maken voor haar met een studiebeurs. Helpt u Siphesande mee?

> meer informatie

Zikhona wil graag studeren

Om zo haar kansen voor de toekomst te verbeteren.

Zikhona start met haar opleiding tot Management Assistent. Het is voor haar een unieke mogelijkheid om, door goed onderwijs te krijgen, voor zichzelf een betere toekomst te creëren. Stichting Kwasa helpt haar door het inschrijf- en studiegeld, schooluniform, studiemateriaal, kost en inwoning en het vervoer van en naar de school te sponsoren.

> meer informatie

Geef Abenathi een kans om goed onderwijs te volgen

Scholarship will make my life successful

Abenathi (16) is één van de slimste kinderen die kennis komen opdoen bij de naschoolse lessen van TransCape. Doordat zij echter wees is, heeft ze niet voldoende geld om naar een goede middelbare school te gaan. We willen haar helpen om haar droom waar te maken: maatschappelijk werkster worden.

> meer informatie

Nomfundo wil een groentetuin beginnen

Om zo haar inkomen aan te vullen

Nomfundo is 30 jaar en heeft 3 kinderen en 3 andere huisgenoten die van haar inkomen afhankelijk zijn. Ze woont in de Oostkaap (Zuid-Afrika), waar slechts 8% van de bevolking werk heeft. Nomfundo wil graag een groentetuin beginnen om zo haar kinderen te kunnen onderhouden. Ze heeft weinig eigen bezit, waardoor ze bij de bank geen lening af kan sluiten. Een microkrediet van slechts €250,- is voor haar de enige mogelijkheid om een eigen onderneming te beginnen en zo zelfstandig te worden.

> meer informatie

Shanne-Leigh wil graag naar de middelbare school

Kinderen bepalen de toekomst

Shanne-Leigh is een spontaan meisje van 14 jaar dat met een goed resultaat de Primary School heeft afgesloten. Nu is ze klaar voor de High School.

> meer informatie

Shamondre gaat naar de 2e klas van de middelbare school

Kinderen bepalen de toekomst

Shamondre heeft in december 2012 het eerste jaar van de middelbare school afgerond. Dit jaar gaat ze verder om een stapje dichter bij het gewilde diploma te komen.

> meer informatie

Geef Jay de kans om als docent kinderen een goede toekomst te geven

To further my education is a greatest need to strengthen my future.

Jay is 27 jaar en werkt als docent in het Mdumbi Education Centre (MEC). Hij wil graag verder studeren om zo zijn leerlingen nog beter onderwijs te kunnen geven. Help Jay zijn droom waar te maken.

> meer informatie

Siphesande wil graag naar de Regend Business School

Help Siphesande de stap naar de universiteit te maken

Help Siphesande de stap naar de universiteit te maken om Business Management te studeren.

> meer informatie

Thozama Gxala opent haar eigen Spazza shop

Met uw donatie steunt u haar en haar kleinkinderen

Thozama is 69 jaar en heeft 5 kinderen. Ze woont in de Oostkaap (Zuid-Afrika), waar slechts 8% van de bevolking werk heeft. Thozama wil graag haar eigen Spazza shop beginnen, om zo haar zes kleinkinderen te kunnen onderhouden.

> meer informatie

Kost en inwoning voor vrijwilligster

Geef een bijdrage zodat een vrijwilligster haar kennis kan overdragen aan de lokale bevolking.

Bent u wel eens in Zuid-Afrika of een ander ontwikkelingsland geweest? Ja? Heeft u er wel eens over gedacht om te blijven of terug te keren om de mensen daar te helpen? Dat heb ik nu ook! Mijn naam is Laura Meems (26 jaar).

> meer informatie

Mandisa wil graag kleding maken en verkopen

Steun haar met uw donatie voor een microkrediet

Mandisa is 48 jaar en heeft 5 kinderen. Ze woont in de Oostkaap (Zuid-Afrika), waar slechts 8% van de bevolking werk heeft. Mandisa wil graag kleding maken en verkopen, om zo 3 van haar kinderen en de dochter van haar zus te kunnen onderhouden. Zij heeft weinig eigen bezit, waardoor ze bij de bank geen lening af kan sluiten. Een microkrediet van slechts €250,- is voor haar de enige mogelijkheid om een eigen onderneming te beginnen en zo zelfstandig te worden.

> meer informatie

Arancha Oktober wil graag in 2014 naar een goede middelbare school

Met uw donatie helpt u haar om een goede basis te leggen

Arancha is 13 jaar en woont bij haar moeder in een sloppenwijk. In 2014 gaat ze voor het eerst naar de middelbare school. Graag helpen we haar om naar een goede middelbare school te gaan. Helpt u mee?

> meer informatie

Brayton Oktober wil volgend jaar graag naar een betere basisschool

Help hem met een goede voorbereiding op de middelbare school

Brayton is 7 jaar en woont bij zijn moeder in een sloppenwijk. Voor Brayton is het onderwijsniveau in de sloppenwijk te laag. Op deze manier kan hij over enkele jaren geen aansluiting vinden op een goede middelbare school. Daarom wil hij graag volgend jaar naar de basisschool in Sedgefield, het rijkere dorp naast de township.

> meer informatie

Niresha gaat naar de 2e klas van de middelbare school

Kinderen bepalen de toekomst

Niresha gaat nu voor het tweede jaar naar de middelbare school. Ze hoopt ook dit jaar alle examens weer te kunnen halen, met wat extra ondersteuning af en toe.

> meer informatie

Noxolo Matsobhoyi start haar eigen Spazza shop

Om haar kinderen naar school te kunnen laten gaan

Noxolo is 43 jaar en heeft 4 kinderen. Ze woont in de Oostkaap (Zuid-Afrika), waar slechts 8% van de bevolking werk heeft. Noxolo wil graag haar eigen Spazza shop beginnen, om zo haar familie te kunnen onderhouden en naar school te kunnen laten gaan.

> meer informatie

Andiswa Jampo gaat van modder bakstenen maken en deze verkopen

Met uw donatie steunt u haar hele famile

Andiswa is 34 jaar en heeft 2 kinderen. Ze woont in de Oostkaap (Zuid-Afrika), waar slechts 8% van de bevolking werk heeft. Andiswa wil graag zelf bakstenen maken en deze verkopen, om zo haar kinderen en 2 andere familieleden te kunnen onderhouden. Zij heeft weinig eigen bezit, waardoor ze bij de bank geen lening af kan sluiten. Een microkrediet van slechts €250,- is voor haar de enige mogelijkheid om een eigen onderneming te beginnen en zo zelfstandig te worden.

> meer informatie

Nomandla Nkefane wil graag een groentetuin aanleggen

Met uw donatie steunt u haar hele famile

Nomandla is 32 jaar en heeft 3 kinderen. Ze woont in de Oostkaap (Zuid-Afrika), waar slechts 8% van de bevolking werk heeft. Nomandla wil graag haar eigen groentetuin aanleggen, om zo haar kinderen en 4 andere familieleden te kunnen onderhouden. Zij heeft weinig eigen bezit, waardoor ze bij de bank geen lening af kan sluiten. Een microkrediet van slechts €250,- is voor haar de enige mogelijkheid om een eigen onderneming te beginnen en zo zelfstandig te worden.

> meer informatie

Nosukile wil graag een eigen kledingwinkel beginnen

Steun haar met uw donatie voor een microkrediet

Nosukile is 46 jaar en heeft 6 kinderen. Ze woont in de Oostkaap (Zuid-Afrika), waar slechts 8% van de bevolking werk heeft. Nosukile wil graag haar eigen kledingwinkel starten, om zo 11 familieleden die van haar afhankelijk zijn te kunnen onderhouden. Zij heeft weinig eigen bezit, waardoor ze bij de bank geen lening af kan sluiten. Een microkrediet van slechts €250,- is voor haar de enige mogelijkheid om een eigen onderneming te beginnen en zo zelfstandig te worden.

> meer informatie

Phatheka wil graag haar middelbare school afmaken

Dit jaar gaat ze haar diploma halen

Phatheka is 19 jaar komt uit een groot gezin met drie broers en drie zussen. Dankzij de studiebeurs van TransCape en Stichting Kwasa Kwasa zit zij nu in het laatste jaar van de middelbare school.

> meer informatie

Help Yolisile zijn eigen agrarische bedrijfje op te zetten

Steun hem met uw donatie voor een microkrediet

Yolisile is 52 jaar en heeft 3 kinderen. Hij woont in de Oostkaap (Zuid-Afrika), waar slechts 8% van de bevolking werk heeft. Yolisile wil graag zijn eigen agrarische bedrijfje starten, om zo zijn 3 kinderen en de 4 kinderen van zijn schoonzus te onderhouden. Hij heeft weinig eigen bezit, waardoor hij bij de bank geen lening af kan sluiten. Een microkrediet van slechts €250,- is voor hem de enige mogelijkheid om een eigen onderneming te beginnen en zo zelfstandig te worden.

> meer informatie

Nomthandazo begint een echt Afrikaanse Spazza Shop

Dankzij uw donatie kan zij haar kinderen en familie onderhouden

Nomthandazo is 39 jaar en heeft 4 kinderen. Ze woont in de Oostkaap (Zuid-Afrika), waar slechts 8% van de bevolking werk heeft. Nomthandazo wil graag haar eigen winkel aan huis beginnen, om zo haar kinderen en de kinderen van haar zus te kunnen onderhouden. Zij heeft weinig eigen bezit, waardoor ze bij de bank geen lening af kan sluiten. Een microkrediet van slechts €250,- is voor haar de enige mogelijkheid om een eigen onderneming te beginnen en zo zelfstandig te worden.

> meer informatie

No-Andile wil graag kippen houden

Met uw donatie steunt u haar hele familie

No-Andile is 43 jaar en heeft 5 kinderen. Ze woont in de Oostkaap (Zuid-Afrika), waar slechts 8% van de bevolking werk heeft. No-Andile wil graag haar eigen kippenboerderij starten, om zo haar kinderen en 4 andere familieleden te kunnen onderhouden. Zij heeft weinig eigen bezit, waardoor ze bij de bank geen lening af kan sluiten. Een microkrediet van slechts €250,- is voor haar de enige mogelijkheid om een eigen onderneming te beginnen en zo zelfstandig te worden.

> meer informatie

Geef de lieve Musa een kans op een goede toekomst

With the right opportunities he will become the next president!

Musa is een weeskindje met een hart van goud. Help mee om hem de kans op een goede toekomst te geven.  Geef hem de kans om naar school te gaan en zijn droom waar te maken: Musa wil graag piloot worden.

> meer informatie

Kleren maken de vrouw: steun het naaiatelier in Nyandeni

Ondersteuning van met HIV en Aids besmette vrouwen

Naast de fondswerving voor het grootschalig project van de bouw van een kliniek in Mankosi, steunt Stichting Kwasa ook diverse kleinere projecten. Hier vragen wij uw aandacht voor de vele vrouwen die met HIV/Aids besmet zijn en geen werk hebben. In Nyandeni Municipality (Zuid-Afrika) wordt een project gestart om deze vrouwen te ondersteunen. Met de aanschaf van materiaal om kleding naaien, zoals naaimachines en stoffen, kunnen zij geld verdienen en zo een succesvolle, zelfstandige groep worden.

> meer informatie

Help Fezeka om haar naaibedrijf tot een succes te maken

Met uw hulp kan Fezeka met haar eigen naaibedrijf beginnen

Om te kunnen starten met haar naaibedrijf heeft Fezeka een startkapitaal van 14.000 Zuid-Afrikaanse Rand (€ 975,-) nodig. Hiermee kan ze twee machines kopen, die nodig zijn voor het uitvoeren van de naaiwerkzaamheden.

> meer informatie

George Moreki wil glow in the dark-kleding verkopen

George wil zijn eigen kledinglijn, die licht geeft in het donker

George Moreki is een creatieve jongeman uit Johannesburg. Als kind hield George erg van skaten en bedacht hij zich hoe het zou zijn om een eigen skatemerk te introduceren, met door hem ontworpen kleding voor skaters. In 2016 zette George een eerste stap om zijn droom waar te maken en richtte hij zijn eigen bedrijf op. Ook ontwierp hij een eigen merknaam: Junk Swag.

> meer informatie

Help Entirweni Enterprise om haar loodgieterswerkzaamheden aan te vangen

Entirweni Enterprise wil werkgelegenheid creëren

In Diepsloot is de werkloosheid hoog en zijn er door de stad verspreid veel lekkende pijpen, kapotte kranen, kapotte rioleringen en verstopte afvoeren. Om beide problemen aan te pakken richtten vijf lokale bewoners Entirweni Enterprise op.

> meer informatie

Diepsloot Oil zorgt voor meer banen en een schoner milieu

Diepsloot Oil Collection & Recycling zorgt voor een schoner milieu

Het bedrijf DOCR wil gebruikte kookolie verzamelen om deze vervolgens door te verkopen aan recyclebedrijven. Zo voorkomt het bedrijf milieuvervuiling en zorgt het voor werkgelegenheid binnen de gemeenschap.

> meer informatie

Nosandla wil een winkel aan huis beginnen

Steun haar met uw donatie voor een microkrediet

Nosandla is 49 jaar en heeft de zorg over 4 familieleden. Ze woont in de Oostkaap (Zuid-Afrika), waar slechts 8% van de bevolking werk heeft. Nosandla wil graag een winkel aan huis starten, om zo haar 4 familieleden te kunnen onderhouden. Zij heeft weinig eigen bezit, waardoor ze bij de bank geen lening af kan sluiten. Een microkrediet van slechts €250,- is voor haar de enige mogelijkheid om een eigen onderneming te beginnen en zo zelfstandig te worden.

> meer informatie

Nophuthumile wil een winkel aan huis beginnen

Steun haar met uw donatie voor een microkrediet

Nophuthumile is 41 jaar en heeft 4 kinderen. Ze woont in de Oostkaap (Zuid-Afrika), waar slechts 8% van de bevolking werk heeft. Nophuthumile wil graag haar eigen winkel aan huis starten, om zo haar kinderen en 8 andere familieleden te kunnen onderhouden. Zij heeft weinig eigen bezit, waardoor ze bij de bank geen lening af kan sluiten. Een microkrediet van slechts €250,- is voor haar de enige mogelijkheid om een eigen onderneming te beginnen en zo zelfstandig te worden.

> meer informatie

Novelile wil haar eigen bedrijf in babyvoedsel starten

Steun haar met uw donatie voor een microkrediet

Novelile is 52 jaar en heeft 4 kinderen. Ze woont in de Oostkaap (Zuid-Afrika), waar slechts 8% van de bevolking werk heeft. Novelile wil graag haar eigen bedrijfje in de verkoop van babyvoedsel starten, om zo haar kinderen en 3 andere familieleden te kunnen onderhouden. Zij heeft geen eigen bezit, waardoor ze bij de bank geen lening af kan sluiten. Een microkrediet van slechts €250,- is voor haar de enige mogelijkheid om een eigen onderneming te beginnen en zo zelfstandig te worden.

> meer informatie

Geef Nosisa een tweede kans en laat haar naar school gaan

I would like to ask you to please give me a 2nd chance to try again

Nosisa is één van de Young Angels die dankzij een studiebeurs van Stichting Kwasa naar de Dalindyebo High School gaat in Mthatha. Ze heeft afgelopen jaar hard gestudeerd en mooie cijfers gehaald. Helaas is het Nosisa niet gelukt om voldoendes te halen voor wiskunde en accountancy. Ze wil heel graag het jaar overdoen, zodat ze alsnog haar middelbare school af kan ronden.

> meer informatie

Help mee en laat Phatheka verder studeren

Please give me a 2nd chance to make you and my parents proud

Phatheka is één van de Young Angels die dankzij een studiebeurs van Stichting Kwasa naar de Dalindyebo High School gaat in Mthatha. Ze heeft afgelopen jaar hard gestudeerd en mooie cijfers gehaald. Helaas is het Phatheka niet gelukt om voldoendes te halen voor wiskunde en accountancy. Ze wil heel graag het jaar overdoen, zodat ze alsnog haar middelbare school af kan ronden.

> meer informatie

Gcinkazi wil graag dokter worden

Gcinkazi wil graag dokter worden en hoopt op deze manier heel veel mensen te kunnen helpen

Gcinkazi is 17 jaar oud, ze is geboren aan de Oostkust van Zuid-Afrika. Vorig jaar is haar moeder overleden en ze verblijft nu samen met haar vier broers en zussen bij haar tante. Ondanks dat ze het niet altijd makkelijk heeft is en blijft ze altijd positief gestemd. Gcinkazi zit dit jaar in groep 11 (vergelijkbaar met onze 3e klas van de middelbare school).

> meer informatie

Masithembe heeft twee rechter handen

Masithembe is sterk gemotiveerd om te leren, dit biedt hem namelijk de mogelijkheid op een goede toekomst

Masithembe heeft twee rechterhanden, hij is een handige jongeman van 18 jaar. Dit komt goed van pas omdat hij later graag werktuigbouwkundige wil worden. Om dit te bereiken moet hij eerst hard studeren en dit willen wij graag voor hem realiseren door hem een studiebeurs te geven.

> meer informatie

Nolutho krijgt haar eerste studiebeurs

Dit is het eerste jaar dat Nolutho een studiebeurs krijgt

Nolutho Makhoba volgt sinds begin 2020 lessen bij het afterschool programma van onze partner TransCape. De leraar heeft niet veel tijd nodig gehad om te weten dat Nolutho een slimme dame is. Ze is vaak de beste van de klas maar is daarnaast ook nog eens heel sociaal en enthousiast.

> meer informatie

Nomzamo wil haar eigen kippenboerderij starten

Steun haar met uw donatie voor een microkrediet

Nomzamo is 52 jaar en heeft 6 kinderen. Ze woont in de Oostkaap (Zuid-Afrika), waar slechts 8% van de bevolking werk heeft. Nomzamo wil graag haar eigen kippenboerderij opzetten, om zo haar kinderen en 2 andere familieleden te kunnen onderhouden. Zij heeft weinig eigen bezit, waardoor ze bij de bank geen lening af kan sluiten. Een microkrediet van slechts €250,- is voor haar de enige mogelijkheid om een eigen onderneming te beginnen en zo zelfstandig te worden.

> meer informatie

Help de met HIV besmette kinderen in de Oostkaap!

Stimuleer de verbondenheid onder de kinderen

Stichting Kwasa zal met dit project de TransCape’s Children Support Group financieel steunen om kinderen voedselpakketten en T-shirts te verschaffen. Zo kunnen zij de gezondheid van de met HIV besmette kinderen verbeteren. Door ieder kind een T-shirt te geven voelen ze zich verbonden met elkaar en maken ze deel uit van de groep. Ook worden de kinderen gestimuleerd om te praten over HIV en Aids en wordt ze geleerd hoe ze zo gezond mogelijk kunnen leven.

Dankzij uw donatie heeft Stichting Kwasa met dit project de TransCape’s Children Support Group financieel gesteund om kinderen voedselpakketten en T-shirts te verschaffen. Zo kunnen zij de gezondheid van de met HIV besmette kinderen verbeteren. Door ieder kind een T-shirt te geven voelen ze zich verbonden met elkaar en maken ze deel uit van de groep. Ook worden de kinderen gestimuleerd om te praten over HIV en Aids en wordt ze geleerd hoe ze zo gezond mogelijk kunnen leven.

> meer informatie

Nceleni wil een winkel aan huis starten

Steun hem met uw donatie voor een microkrediet

Nceleni is 62 jaar en heeft 3 kinderen. Hij woont in de Oostkaap (Zuid-Afrika), waar slechts 8% van de bevolking werk heeft. Nceleni wil graag een winkel aan huis starten, om zo zijn kinderen en 3 andere familieleden te kunnen onderhouden. Hij heeft weinig eigen bezit, waardoor hij bij de bank geen lening af kan sluiten. Een microkrediet van slechts €250,- is voor hem de enige mogelijkheid om een eigen onderneming te beginnen en zo zelfstandig te worden.

> meer informatie

Xolile is ambitieus: hij wil kleding en groente verkopen

Om zo zijn inkomen te kunnen garanderen

Xolile is 31 jaar en heeft 5 kinderen. Hij woont in de Oostkaap (Zuid-Afrika), waar slechts 8% van de bevolking werk heeft. Xolile wil graag kleding en groente verkopen om zo zijn kinderen, vrouw en moeder te kunnen onderhouden. Hij heeft weinig eigen bezit, waardoor hij bij de bank geen lening af kan sluiten. Een microkrediet van slechts €250,- is voor hem de enige mogelijkheid om een eigen onderneming te beginnen en zo zelfstandig te worden.

> meer informatie

< alle projecten

Alle projecten
HIV/AIDS Microkrediet Educatie

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: