Help mee!

Sibusisiwe legt de basis voor een goede baan

Studie publiek management

Naam project Sibusisiwe gaat publiek management studeren
Partner organisatie Transcape NPO
Locatie Mdumbi, Oostkaap (Zuid-Afrika)
Start project 1 januari 2019
Aandachtsgebied Educatie
Binnen: € 2.100,00
Nodig: € 2.100,00
100%

Sibusisiwe Siya is een 17-jarig meisje dat werd geboren in een van de meest achtergestelde gemeenschappen op het platteland van de Oost-Kaap van Zuid-Afrika. Deze gemeenschap staat bekend om haar zeer ongunstige omstandigheden in alle ontwikkelingsfactoren. Een hoog percentage analfabetisme, schaarste aan (gezondheids)voorzieningen, lage werkgelegenheid, slecht onderwijs en gebrek aan kordaat optreden van de overheid om deze problemen aan te pakken.

In deze hectische omstandigheden heeft Sibusisiwe haar toewijding aan goed onderwijs bewezen door al op zeer jonge leeftijd vijf dagen per week acht kilometer per dag naar school te lopen. Toen ze elf jaar was, meldde ze zich aan bij het TransCape after school programma waarbij ze Engels, wiskunde en basis computervaardigheden leerde. Het doel van TransCape is om via dit project veel belovende leerlingen extra kennis aan te bieden, die ze op hun eigen lokale middelbare school niet krijgen.

Onmiddellijk na haar aanmelding werd Sibusisiwe herkend als een van de talentvolste leerlingen, mede omdat ze in de zevende klas een prijs kreeg als beste student in wiskunde en Engels.

Vanwege haar inzet, potentie en de omstandigheden van haar gezin (beide ouders kunnen geen werk vinden door gebrek aan een opleiding), heeft TransCape Sibusisiwe opgenomen in haar studiebeurzenprogramma. De afgelopen drie jaar heeft Sibusisiwe dan ook studiebeurs ontvangen. Dit jaar kon zij, vanwege administratieve redenen, echter niet meer naar haar reguliere school. Er werden geen nieuwe inschrijvingen meer geaccepteerd. We zijn echter blij dat Sibusisiwe, mede dankzij haar talent, nu is toegelaten tot Buffalo City College in East-Londen, 4 uur en 36 minuten rijden verwijderd van haar familie.

Ze gaat dit jaar publiek management studeren. Deze opleiding bestaat uit de volgende modules: ondernemerschap, communicatie, openbaar bestuur en computervaardigheden. De opleiding duurt 18 maanden en stelt haar in staat om daarna te gaan werken als bijvoorbeeld administratief medewerker, HR-manager of bij de gemeente.

Helpt u mee om Sibusisiwe de komende 18 maanden een goede fundering voor een toekomstige baan te geven? Hiervoor is € 2.100,- nodig voor onderdak (ze zal bij de school verblijven), eten, schoolgeld en een klein beetje zakgeld voor Sibusisiwe.

< overzicht afgeronde projecten

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: