Help mee!

Novotile wil een Spazza shop beginnen

Om zo haar inkomen aan te vullen

Naam project Microkrediet Novotile Masayina
Partner organisatie TransCape NPO
Locatie Oostkaap (Zuid-Afrika)
Start project zodra het benodigde bedrag binnen is
Aandachtsgebied Microkrediet
Binnen: € 250,00
Nodig: € 250,00
100%

Vlakbij Canzibe in de Oostkaap van Zuid-Afrika heeft onze partnerorganisatie TransCape een microkrediet groep opgezet: de Nomadolo Support group. In deze regio heeft slechts 8% van de mensen werk. Er is gewoonweg niet meer werk beschikbaar. Een kleine onderneming starten is vaak het enige middel om uit de armoede te komen. Maar doordat deze mensen geen of weinig eigen bezit hebben, is een lening bij de bank niet mogelijk. Zonder onderpand krijgen ze geen lening. Een microkrediet kan dan helpen om toch een eigen bedrijf te beginnen. Voor slechts €250,- kan Novotile Masayina (54) haar eigen bedrijfje opzetten. Novotile wil graag een Spazza shop beginnen. Zo kan zij haar 9 kinderen en 4 kleinkinderen die afhankelijk zijn van haar inkomen onderhouden.

Novotile heeft ervoor gekozen om een Spazza shop te beginnen. Een Spazza shop is een Zuid-Afrikaanse winkel aan huis met allerlei huishoudelijke artikelen. Novotile denkt dat zij daar voldoende geld mee kan verdienen, omdat er geen enkele andere Spazza shop in de omgeving is.

Novotile zal starten met vier cursussen: rekenen, Engels, boekhouden en ondernemerschap. Optioneel begint zij met een cursus lezen en schrijven. Zodra alle cursussen met goed gevolg zijn afgerond, wordt Novotile begeleid om een klein businessplan te schrijven.

Vervolgens krijgt Novotile als nieuwe ondernemer ongeveer €220,- om daadwerkelijk haar onderneming te starten. Tijdens het eerste jaar wordt zij intensief geholpen om het bedrijfje een vliegende start te geven. Als ondernemer moet Novotile in het eerste jaar maandelijks 1/12 van het microkrediet terug betalen. Dit geld wordt weer gebruikt voor nieuwe microkrediet initiatieven. Zo zal zij na een jaar al schuldenvrij zijn.

Statistieken laten zien dat het inkomen van nieuwe ondernemers in deze regio met 254% is toegenomen na een jaar en dat gemiddeld zo’n 6 mensen direct profiteren van deze inkomsten (vaak de gezinsleden). Het geven van microkredieten is dus van levensbelang voor deze mensen. Wanneer zij financieel zelfstandig worden, betekent dit een grote verbetering voor de kwaliteit van leven. De Nomadolo Support group biedt bewoners van de Oostkaap deze kans.

Na uw donatie krijgt u van ons tweemaal een verslag om te kunnen lezen hoe het met de onderneming van Novotile Masayina gaat. U ontvangt het eerste verslag na een half jaar, het tweede sturen wij u na een jaar. Zo kunt u precies volgen hoe Novotile dankzij uw steun financieel zelfstandig wordt.

< overzicht afgeronde projecten

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: