Help mee!

Geef de lieve Musa een kans op een goede toekomst

With the right opportunities he will become the next president!

Naam project Studiebeurs Musa
Partner organisatie TransCape NPO
Locatie Oostkaap (Zuid-Afrika)
Start project Begin 2012
Aandachtsgebied Educatie
Binnen: € 5.666,74
Nodig: € 2.100,00
100%

Onze partnerorganisatie TransCape geeft verschillende kinderen een studiebeurs, zodat zij naar school kunnen gaan. Musa Jampo is een weeskindje  van 9 jaar oud met een hart van goud. Het is een erg slim jongetje, maar hij mist de warmte van mensen die om hem geven en die hem stimuleren het beste uit zichzelf te halen. Als er goed voor hem gezorgd wordt en hij krijgt goed onderwijs, dan heeft hij de kans om zelf een goede toekomst op te bouwen.

Musa’s ouders werkten beiden in de mijnen van Johannesburg. Zijn vader  verdween plots toen zijn moeder zwanger bleek te zijn, waarschijnlijk om de verantwoordelijkheden van het vaderschap te ontvluchten. Zijn moeder verhuisde daarop met Musa terug naar Mankosi waar zij hem alleen opvoedde. In 2008 ging Musa voor het eerst naar de preschool van het Mdumbi Education Centre waar hij al snel een enthousiaste leergierige leerling werd. Eind 2008 stierf zijn moeder na een lang ziekbed waarna zijn oma de zorg voor weeskindje Musa overnam. Zij heeft nog meer kleinkinderen waar zij voor zorgt en geld om hen naar school te laten gaan, heeft de familie niet.

TransCape zag in dat het belangrijk was om Musa naar school te laten gaan. Hij kan goed leren en vindt het leuk om andere kinderen te helpen op school. Musa is heel gemotiveerd om naar school te gaan, omdat hij nu al weet dat hij later graag piloot wil worden.

Een aantal jaar geleden heeft een groep van 11 Amerikanen besloten Musa financieel te steunen, zodat hij twaalf jaar lang naar school zou kunnen gaan. Helaas zijn zij om financiële redenen gestopt met de donaties waardoor er nu voor Musa geen geld is om naar school te gaan.

Steun Musa en help deze jonge wees een goede toekomst tegemoet te gaan. Voor komend schooljaar is er € 1860,- nodig. Na uw donatie, zult u na een half jaar een verslag van ons ontvangen, zodat u kunt volgen hoe Musa het doet op school. Helpt u mee om Musa te laten lachen?

< overzicht afgeronde projecten

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: