Help mee!

Musa verdient een nieuwe kans

Musa is een jongen waarvan het verhaal met ups en downs gaat.

Naam project Musa verdient een nieuwe kans
Partner organisatie Transcape NPO
Locatie Mdumbi, Oostkaap (Zuid-Afrika)
Start project 1 januari 2018
Aandachtsgebied Educatie
Binnen: € 2.850,00
Nodig: € 2.850,00
100%

Musa is een jongen waarvan het verhaal met ups en downs gaat. Op jonge leeftijd is zijn moeder overleden en met een vader die hij niet kent was hij al snel wees. Zijn oma heeft de zorg voor hem op zich genomen. In de preschool was duidelijk dat Musa anders was dan de andere leerlingen. De leraren hebben hun best gedaan om Musa al op jonge leeftijd een kans te geven op beter onderwijs. Dit betekende wel dat hij naar de stad moest.

Opgroeien zonder ouders is niet eenvoudig. Zeker niet als je opgevangen wordt door verre familie die niet inziet dat een jongen van Musa zijn leeftijd nog niet de verantwoordelijkheid moet hebben die ze van hem verwachte. Musa had minder tijd om te studeren en dit had direct gevolg op zijn studieresultaten. Helaas is Musa gezakt voor groep 8 en daardoor van school gehaald.

Twee jaar lang is hij weer terug naar zijn oma gegaan en heeft hij onderwijs gevolgd aan de lokale school. Met meer toezicht en minder taken thuis heeft Musa weer een goede houding aangenomen. Op de school waar hij les volgt neemt hij deel aan het schaakprogramma dat is opgestart. Het hoofd van de school is daar ook aanwezig en is erg te spreken over Musa. Hij heeft TransCape gevraagd of Musa kans zou maken op studiefinanciering vanwege zijn intelligentie en inzet. Musa is weer een jongen die zich vol inzet en helpt waar hij kan. Ondanks zijn voorsprong op klasgenoten blijft hij fanatiek naar de afterschool komen en andere activiteiten die georganiseerd worden.

“Transcape never dropped him because he is definitely' one of our best and promising students.”

Nu is het tijd voor een nieuwe stap. TransCape heeft een school gevonden in Mc Clear die goed past bij Musa. Een school waar veel ondersteuning gegeven wordt en aandacht aan de kinderen. Kleine klassen en een slagingspercentage van 100% in de laatste jaren. Naast onderwijs is er veel aandacht voor gezonde voeding en sport. Musa moet nog maar drie jaar om zijn middelbare school af te maken.

Helpt u mee om de potentie van Musa verder te ontwikkelen door het geven van een financiële bijdrage?

< overzicht afgeronde projecten

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: