Help mee!

Kleren maken de vrouw: steun het naaiatelier in Nyandeni

Ondersteuning van met HIV en Aids besmette vrouwen

Naam project Sewing Project
Partner organisatie Transcape NPO
Locatie Nyandeni Municipality (Zuid-Afrika)
Start project zodra het benodigde bedrag binnen is
Aandachtsgebied HIV/AIDS
Binnen: € 563,00
Nodig: € 563,00
100%

Korte samenvatting

Het doel van dit project is om een aantal groepen vrouwen, die met HIV / aids zijn besmet, in Nyandeni Municipality de mogelijkheid te geven om geld te verdienen door middel van het maken van kleding. Nyandeni Municipality heeft een populatie van 274.408 personen, daarvan heeft 8% van de huishoudens werk.

Het grootste gedeelte van deze groepen vrouwen weet al hoe ze kleding kunnen maken en dus kunnen ze direct starten met het maken van werkschorten, jurken, kostuums, enz. Deze vrouwen kunnen ook andere vrouwen leren hoe om te gaan met een naaimachine. Op dit moment is een aantal vrouwen al bezig met het maken van kleding. Alleen zijn de naaimachines die zij gebruiken niet van hen. Ze huren die van een dorpsgenoot. Zo maken ze zich afhankelijk van anderen en zal het geld verdienen minder makkelijk zijn. Hoewel er nog veel meer groepen vrouwen zijn die kleding willen maken, zijn er helaas geen naaimachines meer beschikbaar. Als al deze groepen vrouwen de naaimachines en benodigde naaispullen krijgen, dan kunnen ze een succesvolle, zelfvoorzienende groep worden.

Van het benodigde bedrag worden twee elektrische naaimachines met verlengsnoeren, tien voetpedaal machines (niet overal is er toegang tot electriciteit), twaalf naaidozen met o.a. scharen, spelden, draad en diverse stoffen gekocht.

< overzicht afgeronde projecten

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: