Help mee!

Brayton Oktober wil volgend jaar graag naar een betere basisschool

Help hem met een goede voorbereiding op de middelbare school

Naam project Studiebeurs Brayton Oktober
Partner organisatie Sizamile Hope Foundation
Locatie Sedgefield (Zuid-Afrika)
Start project 1 januari 2014
Aandachtsgebied Educatie
Binnen: € 730,00
Nodig: € 730,00
100%

Brayton Oktober is een jongeman van 7 jaar. Hij woont in een gezin van vier personen. Moeder Jenepher (33), grote zus Arancha (13) en nog een broertje Joeryn (geboren maart 2013). Het gezin woont in een houten krot, dat bestaat uit twee kleine slaapkamers en een klein keukentje. Er is geen toilet binnen en geen stromend water. Voor beide voorzieningen moeten ze gebruik maken van de centrale voorzieningen in het township, die zij delen met honderden anderen. Zoals heel erg veel gebeurt in Zuid-Afrika is de vader nauwelijks meer in beeld. Hij woont en werkt inmiddels in Ceres, een paar honderd kilometer van Sedgefield vandaan en een paar keer per jaar brengt hij Jenepher wat geld.

Het enige inkomen dat Jenepher verder heeft is het kindergeld van 260 Rand (zo’n 26 euro) per kind per maand. Dat betekent in de praktijk dat Arancha en Brayton nogal eens zonder ontbijt naar school gaan of met honger naar bed. Arancha zit in de laatste klas van de basisschool en Brayton in de eerste klas van de bovenbouw van de basisschool en beiden zijn de beste leerlingen van hun jaar. De Sizamile Hope Foundation wil Arancha en Brayton graag naar een goede school laten gaan.

Voor Brayton is het onderwijsniveau in de sloppenwijk te laag. Op deze manier kan hij over enkele jaren geen aansluiting vinden op een goede middelbare school. Daarom wil hij graag volgend jaar naar de basisschool in Sedgefield, het rijkere dorp naast de township. Om dat mogelijk te maken, moeten de volgende kosten gemaakt worden:

Kosten per schooljaar voor Brayton:

Wij hopen op uw steun! Uiteraard zullen de sponsoren in 2014 regelmatig een update ontvangen over de studieresultaten van Brayton. Zo blijft u goed op de hoogte van de besteding van uw gift!

< overzicht afgeronde projecten

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: