Help mee!

No_Amen Makhawula wil graag een kledingwinkel beginnen

Steun haar met uw donatie voor een microkrediet

Naam project Microkrediet No_Amen Makhawula
Partner organisatie TransCape NPO
Locatie Oostkaap (Zuid-Afrika)
Start project zodra het benodigde bedrag binnen is
Aandachtsgebied Microkrediet
Binnen: € 250,00
Nodig: € 250,00
100%

In Mankosi in de Oostkaap van Zuid-Afrika heeft onze partnerorganisatie TransCape een microkrediet groep opgezet: de Mankosi Support group. In deze regio heeft slechts 8% van de mensen werk. Er is gewoonweg niet meer werk beschikbaar. Een kleine onderneming starten is vaak het enige middel om uit de armoede te komen. Maar doordat deze mensen geen of weinig eigen bezit hebben, is een lening bij de bank niet mogelijk. Zonder onderpand krijgen ze geen lening. Een microkrediet kan dan helpen om toch een eigen bedrijf te beginnen. Voor slechts €250,- kan No_Amen Makhawula (47) haar eigen bedrijfje opzetten. No_Amen wil graag kleding in de stad kopen en die in haar dorp doorverkopen. Zo kan zij haar familie die afhankelijk zijn van haar inkomen onderhouden.

No_Amen heeft ervoor gekozen om een kleding handel te beginnen. Dit soort bedrijven zijn makkelijker om te beginnen en je maakt al snel een leuke winst. Ze schrijft: “I’m a woman who was born in Mankosi Area. I am 47 years of age. I am married but my husband passed away in 1990, he used to work in the mine and he was house bread winner. His death almost blocked and reduced family hope for the future. I would be so happy if I could get financial support to start my own business to change my family financial situation and pay it back.” Het kledingbedrijf moet haar helpen om de levensomstandigheden van No_Amen en haar 4 kinderen te verbeteren.

No_Amen zal starten met vier cursussen: rekenen, Engels, boekhouden en ondernemerschap. Optioneel begint zij met een cursus lezen en schrijven. Zodra alle cursussen met goed gevolg zijn afgerond, wordt No_Amen begeleid om een klein businessplan te schrijven.

Vervolgens krijgt No_Amen als nieuwe ondernemer ongeveer €220,- om daadwerkelijk haar onderneming te starten. Tijdens het eerste jaar wordt zij intensief geholpen om het bedrijfje een vliegende start te geven. Als ondernemer moet No_Amen in het eerste jaar maandelijks 1/12 van het microkrediet terug betalen. Dit geld wordt weer gebruikt voor nieuwe microkrediet initiatieven. Zo zal zij na een jaar al schuldenvrij zijn.

Statistieken laten zien dat het inkomen van nieuwe ondernemers in deze regio met 254% is toegenomen na een jaar en dat gemiddeld zo’n 6 mensen direct profiteren van deze inkomsten (vaak de gezinsleden). Het geven van microkredieten is dus van levensbelang voor deze mensen. Wanneer zij financieel zelfstandig worden, betekent dit een grote verbetering voor de kwaliteit van leven. De Mankosi Support group biedt bewoners van de Oostkaap deze kans.

Na uw donatie krijgt u van ons tweemaal een verslag om te kunnen lezen hoe het met de onderneming van No_Amen gaat. U ontvangt het eerste verslag na een half jaar, het tweede sturen wij u na een jaar. Zo kunt u precies volgen hoe No_Amen dankzij uw steun financieel zelfstandig wordt.

< overzicht afgeronde projecten

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: