Help mee!

Phatheka wil graag haar middelbare school afmaken

Dit jaar gaat ze haar diploma halen

Naam project Studiebeurs Phatheka
Partner organisatie TransCape NPO
Locatie Mdumbi
Start project Begin 2013
Aandachtsgebied Educatie
Binnen: € 1.800,00
Nodig: € 1.800,00
100%

Onze partnerorganisatie TransCape geeft verschillende studenten een studiebeurs, zodat zij de mogelijkheid hebben goede educatie te volgen. Deze studenten zijn gekozen vanwege hun motivatie, inzet en onafhankelijkheid, maar vooral omdat zij de wil hebben om te leren.

Patheka Siya is één van deze studenten, samen met 4 andere meiden vormt ze de Young Angels. De Young Angels zijn veelbelovende studenten met een enorme inzet en motivatie die in het verleden hebben laten zien het middelbare onderwijs aan te kunnen.

Phatheka is 19 jaar en komt uit een groot gezin met drie broers en drie zussen. Haar ouders zijn niet in staat om haar collegegeld te betalen. Dankzij de studiebeurs van TransCape en Stichting Kwasa Kwasa zit zij nu in het laatste jaar van de middelbare school.

Phatheka heeft het afgelopen jaar hard gewerkt om het schooljaar voldoende af te sluiten. De examens heeft ze als makkelijk ervaren, maar de druk van het harde leren viel zwaar. Patheka ziet in dat onderwijs haar een betere toekomst kan brengen. Ze doet er dan ook alles aan om ‘grade 12’ eind 2013 voldoende af te sluiten.

Steun Phatheka en help deze Young Angel haar droom te verwezenlijken. Na uw donatie zult u na een half jaar een eerste verslag van ons ontvangen, zodat u kunt volgen hoe Phatheka het doet op school.

Van de beurs wordt naast het inschrijf- en studiegeld ook kost en inwoning, het schooluniform, het vervoer van en naar school en studiemateriaal bekostigd.

< overzicht afgeronde projecten

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: