Help mee!

Geef Abenathi een kans om goed onderwijs te volgen

Scholarship will make my life successful

Naam project Studiebeurs Abenathi
Partner organisatie Transcape NPO
Locatie Mdumbi, Zuid-Afrika
Start project Zodra het benodigde bedrag binnen is
Aandachtsgebied Educatie
Binnen: € 1.386,00
Nodig: € 1.386,00
100%

Korte samenvatting

Abenathi (16) is één van de slimste kinderen die kennis komen opdoen bij de naschoolse lessen van TransCape. Doordat zij echter wees is, heeft ze niet voldoende geld om naar een goede middelbare school te gaan. We willen haar helpen om haar droom waar te maken: maatschappelijk werkster worden.

"Scholarship will spread my wings and makes my life successful"

Onze partnerorganisatie TransCape geeft verschillende kinderen een studiebeurs, zodat zij naar school kunnen gaan in de grote stad. Dit is nodig omdat de scholen op het platteland geen goed onderwijs aanbieden. Er wordt een kleine selectie gemaakt van de kinderen die naar de extra naschoolse lessen komen om deel de nemen aan het studiebeursproject.

Abenathi is één van de kinderen die op een positieve manier opvalt in de klas. Ze is een echt talenwonder. De communicatie met andere leerlingen en de leraren is boven gemiddeld. Abenathi is 16 jaar oud en zit in het 10e jaar. Dit is vergelijkbaar met het eerste jaar van de middelbare school in Nederland.

Nadat Abenathi op jonge leeftijd haar ouders is verloren woont ze bij haar oom. Het is een geweldig gebaar van hem om de zorg voor Abenathi op hem te nemen. Helaas wordt Abenathi niet hetzelfde behandeld als de andere, eigen kinderen die haar oom heeft. Haar oom is projectleider bij een tankstation en is vaak niet thuis. Als hij thuis is gaat de aandacht naar zijn eigen kinderen. Gelukkig heeft Abenathi vrienden bij de naschoolse lessen. De overheid steunt haar financieel met €35 per maand omdat ze wees is. De leraren van de naschoolse lessen geven extra aandacht aan Abenathi en proberen zo het gemis van ouders op te vangen. Toch voelt Abenathi zich vaak alleen in deze grote wereld. Ze zegt zelf “I need scholarship because I´m just alone and nobody can support my education”.

Voor Abenathi is het belangrijk dat niemand ooit in deze eenzame situatie terecht komt op jonge leeftijd. Daarvoor wil ze na haar middelbare school over drie jaar naar de universiteit om maatschappelijk werkster te worden. “My profession will be the best what suits me because I´ll work on what I have experienced”.

Wilt u Abenathi een goed toekomst perspectief geven? Voor komend schooljaar is er € 1.386,- nodig. Na uw donatie, zult u na een half jaar een verslag van ons ontvangen, zodat u kunt volgen hoe Abenathi het doet op school.

< overzicht afgeronde projecten

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: