Help mee!

Sibusisiwe Siya gaat studeren

In de toekomst wil Sibusisiwe een onafhankelijke vrouw zijn die haar eigen bedrijf runt

Naam project Sibusisiwe studeert Public Management
Partner organisatie Transcape NPO
Locatie Ngqeleni, Oostkaap (Zuid-Afrika)
Start project 1 januari 2020
Aandachtsgebied Educatie
Binnen: € 2.560,00
Nodig: € 2.560,00
100%

Sibusisiwe Siya is geboren op 27 mei 2001 in Ngqeleni op het platteland van Tshani. Misschien bent u al bekend met haar want ze ontvangt sinds enkele jaren een beurs vanuit Transcape. Sibusisiwe is de grote zus van een achtjarige jongen en een vijf jarig meisje. Met het gezin zijn ze afhankelijk van de inkomsten van haar moeders sociale uitkering.

Sibusisiwe heeft haar lagere en middelbare schoolonderwijs gevolgd op de Sikhoma Junior Secondary School. In 2016 is zij geselecteerd voor de Transcape-beurs waardoor ze naar de Dalindyebo Senior Secondary School kon. Nu studeert Sibusisiwe aan de Buffalo City College, waar ze in haar eerste jaar zit van haar Public Management studie. De reden dat zij Public Management studeert is omdat ze graag de kwaliteit en efficiënte van de diensten van openbare organisaties wil verbeteren. Ze is goed in communiceren met mensen en geniet van het werken met mensen.

Wanneer Sibusisiwe terugkijkt op de afgelopen 3 jaar, dan beschrijft zij het als een geweldige ervaring dat ze de kans heeft gekregen om onderwijs van hoge kwaliteit te kunnen volgen. Ze vond het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten die van verschillende plaatsen afkomstig waren. Sibusisiwe doet het goed op school, ze vindt de vakken computerpraktijken, communicatie en ondernemerschap/bedrijfsbeheer erg leuk om te volgen. Ze heeft iets meer moeite met het vak openbaar bestuur, maar volgt extra lessen om ervoor te zorgen dat ze zichzelf hierin kan verbeteren. Naast schoolactiviteiten geniet ze van damesvoetbal en dans, zo volgt ze elke vrijdag danslessen.

In de toekomst wil Sibusisiwe een onafhankelijke vrouw zijn die haar eigen bedrijf runt. Ze wil helpen om de status Quo van het land te veranderen door werkgelegenheid te creëren en ervoor te zorgen dat mensen binnen en buiten haar leefomgeving het belang inzien van het beheren van een eigen bedrijf. Sibusisiwe wil graag anderen inspireren en een voorbeeld zijn, zodat ze kunnen zien dat uit niets iets kan komen.

Helpt u mee om de potentie van Sibusisiwe verder te ontwikkelen en haar de kans te geven om al haar doelen te bereiken? Dit kan door het geven van een financiële bijdrage. Als donateur houden we u uiteraard op de hoogte van haar voortgang op school! Zo ziet u direct wat voor effect uw donatie heeft! Bedankt alvast voor uw steun.

< overzicht afgeronde projecten

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: