Help mee!

Athabile wil nogmaals examen doen

Athabile wil nogmaals examen doen op de middelbare school voor een beter resultaat.

Naam project Athabile wil nogmaals examen doen
Partner organisatie Transcape NPO
Locatie Mdumbi, Oostkaap (Zuid-Afrika)
Start project 1 januari 2018
Aandachtsgebied Educatie
Binnen: € 1.850,00
Nodig: € 1.850,00
100%

Athabile Gebengana is een 19-jarig meisje dat de afgelopen drie jaar door Stichting Kwasa en TransCape NPO is gesteund met een studiebeurs. In principe ontvangen studenten een studiebeurs voor een periode van maximaal 4 jaar, zodat ze 3 jaar naar een goede middelbare school kunnen en 1 jaar naar de universiteit.

Athabile heeft in 2017 het laatste jaar van de middelbare school gedaan (groep 12). Ze heeft haar examen gehaald, maar ze is slechts nipt geslaagd. Hierdoor is haar keuze voor een vervolgstudie zeer beperkt, veel universiteiten willen haar op basis van haar resultaten niet aannemen.

Daarom heeft Athabile TransCape gevraagd of zij het laatste jaar van de middelbare school nogmaals mag doen, om nu met een beter resultaat af te sluiten. Zo kan ze haar droom om naar de universiteit te gaan alsnog laten uitkomen.

Athabile is wees, sinds haar vader in 2006 overleed bij een auto-ongeluk. Ze is echter niet bij de pakken neer gaan zitten en heeft zich vanaf dat moment volledig aan haar studie toegewijd. Ze heeft zichzelf bewezen als een vastberaden student door uit te blinken op elk leergebied. Dit is ook waarom Athabile in het studiebeurzenprogramma terechtkwam. Daarom wil TransCape haar een tweede kans bieden om haar middelbare school met een goed resultaat af te ronden, zodat ze volgend jaar alsnog naar de universiteit kan.

< overzicht afgeronde projecten

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: