Help mee!

Athabile wil later journalist worden

Steun Athabile met een studiebeurs!

Naam project Studiebeurs Athabile 2017
Partner organisatie Transcape NPO
Locatie Mdumbi, Zuid-Afrika
Start project Januari 2017
Aandachtsgebied Educatie
Binnen: € 1.950,00
Nodig: € 1.950,00
100%

Athabile Gebengani (17) is een ‘oude bekende’ van TransCape en Kwasa. Van 2012 tot 2015 volgde Athabile de naschoolse lessen van TransCape en dit heeft zijn vruchten afgeworpen. Door de naschoolse lessen is Athabile nog beter geworden in Engels, rekenen en de basisvaardigheden met de computer.

Momenteel woont Athabile in een huisje vlak bij haar middelbare school. Omdat haar moeder in een hotel in een andere stad werkt, ziet Athabile haar alleen op de dagen dat ze schoolvakantie heeft. Tijdens reguliere schooldagen is Athabile altijd op school te vinden, waar ze hard werkt om de best mogelijke resultaten te halen. Ze excelleert in rekenen en talen en is erg goed in het onthouden van de stof die tijdens de lessen behandeld worden. Daarnaast heeft Athabile altijd oog voor haar medescholieren en helpt ze hen waar ze kan. Als ze de middelbare school heeft afgerond, wil ze graag journalistiek gaan studeren.

Athabile is erg dankbaar voor de hulp die ze tot nu toe heeft gekregen om een goede opleiding te volgen en hoopt dat ze volgend jaar door kan gaan met haar opleiding. Zelf zegt ze hier het volgende over: “I have been through this progamme for a year now, well supported in all sorts of ways. I would again like to ask TransCape scholarship programme to assist my mother in my education by trying to fundraise for my education.”

Helpt u Athabile om ook volgend jaar door te kunnen gaan met haar opleiding aan de ST Martin’s high school, zodat ze na de middelbare school haar droom kan waarmaken om journalistiek te studeren? Na uw donatie krijgt u elke zes maanden een verslag met daarin haar voortgang.

< overzicht afgeronde projecten

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: