Help mee!

Philishwa wil arts worden

Philishwa's droom is om arts te worden, om mensen in haar land en andere landen te helpen.

Naam project Philishwa wil arts worden
Partner organisatie Transcape NPO
Locatie Mdumbi, Oostkaap (Zuid-Afrika)
Start project 1 januari 2018
Aandachtsgebied Educatie
Binnen: € 900,00
Nodig: € 900,00
100%

Philiswa Songcwaba (16) woont in een druk huis, met in totaal negen mensen. Niemand in huis heeft een baan. Haar moeder is huishoudster en probeert alles in het huis goed bij te houden. Haar vader heeft ze nooit gekend.

Philiswa leeft al jarenlang van een uitkering, waar ze moeilijk van rond kan komen. Van haar uitkering wordt kleding gekocht voor haar gehele gezin en ook haar moeder koopt voedsel van dit geld. Philiswa woont in een gezin met twee zussen en vier broers. De meeste zijn ouder dan zijzelf, maar niemand werkt. Twee van haar broers zijn geslaagd in groep 12. Haar andere broer doet momenteel klas 11. Philiswa en haar jongere broertje doen allebei klas 9.

Philiswa is een goed en verstandig kind en is fel tegen geweld. Daarom doet ze zo ontzettend haar best op school, om zulke hoog mogelijke cijfers te halen. Zo leest ze altijd op tijd haar boeken en geniet ze met volle teugen van vakken als; Natuurwetenschappen, Wiskunde en Engels. Om zich iets ‘sterker’ te voelen, speelt ze met veel plezier ‘netbal’. Nadat ze dit gespeeld heeft, voelt ze zich cool en hoopt ze dat mensen trots op haar zijn. Het doet haar goed want ze is graag onder de positieve mensen.

Het doel van Philishwa is om een beter mens te worden en om een betere toekomst tegemoet te gaan, dan dat ze nu in het vooruitzicht heeft. Haar echte droom is om arts te worden, om mensen in haar land en andere landen te helpen. Ze wil een betere toekomst voor zowel haarzelf, als haar gezin.

Philishwa’s droom om arts te worden kan verwezenlijkt worden met uw hulp. U kunt haar steunen door een bedrag te doneren, waardoor Stichting Kwasa haar betere scholing kan bieden.

< overzicht afgeronde projecten

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: