Help mee!

Nolutho krijgt haar eerste studiebeurs

Dit is het eerste jaar dat Nolutho een studiebeurs krijgt

Naam project Nolutho wil graag sociaal werker worden
Partner organisatie TransCape NPO
Locatie Oostkaap, Zuid-Afrika
Start project Begin 2021
Aandachtsgebied Educatie
Binnen: € 1.750,00
Nodig: € 1.750,00
100%

Nolutho Makhoba volgt sinds begin 2020 lessen bij het afterschool programma van onze partner TransCape. De leraar heeft niet veel tijd nodig gehad om te weten dat Nolutho een slimme dame is. Ze is vaak de beste van de klas maar is daarnaast ook nog eens heel sociaal en enthousiast. Veel kinderen zijn verlegen als ze vragen moeten beantwoorden tijdens de lessen, maar dit was bij Nolutho totaal niet het geval. Nolutho begon zelf met het stellen van vragen op school.

Dit is het eerste jaar dat Nolutho een studiebeurs krijgt. De vakken wiskunde en wetenschap volgt ze met veel plezier. Ook wil ze graag een vak betreffende boekhouding volgen maar helaas is dit nog niet mogelijk geweest. Nolutho wil graag sociaal werker worden. Ze hoopt hiermee de arme mensen in haar dorp een betere toekomst te kunnen bieden. Veel mensen hebben geen identiteitsbewijs en krijgen daardoor geen geld van de overheid terwijl ze hier wel recht op hebben. Nolutho wil graag de mensen in haar omgeving helpen zodat ze een betere toekomst krijgen. Haar tweede wens is om ondernemer te worden, ze wil graag naar de business school. Ze vindt het leuk om haar moeder te helpen met haar winkeltje aan huis.

Er is een passende school voor Nolutho gevonden, zodat zij haar dromen kan gaan verwezenlijken. Om naar deze school te mogen moet ze eerste een toelatingsexamen afleggen, inmiddels heeft ze haar eerste test behaald. Daarmee is ze op de goede weg om te bewijzen wat ze allemaal kan.

Nolutho is 15 jaar oud en komt uit een groot gezin, ze heeft vier broers en drie zussen. Twee van haar zussen zijn het huis uit, waarvan eentje een baan heeft in de stad. Eén van haar broers heeft een handicap, dit is een zware belasting voor het gezin. Thuis vervult Nolutho een belangrijke rol in het huishouden. Vooral in de keuken is ze heel actief en ze maakt vaak het huis schoon. In haar vrije tijd speelt Nolutho graag netbal of gaat ze hardlopen.

Haar vader is werkloos en haar moeder heeft maar een minimaal inkomen, vanuit haar eigen winkeltje aan huis. Hierdoor kan haar familie haar niet het onderwijs geven dat ze nodig heeft om zich optimaal te ontwikkelen. Help jij Nolutho een verschil te maken in het dorp?

< overzicht afgeronde projecten

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: