Help mee!

Diepsloot Oil zorgt voor meer banen en een schoner milieu

Diepsloot Oil Collection & Recycling zorgt voor een schoner milieu

Naam project Diepsloot Oil Collection & Recycling
Partner organisatie Rhiza Babuyile
Locatie Bophelong Centrum - Diepsloot (Zuid-Afrika)
Start project zodra het benodigde bedrag binnen is
Aandachtsgebied Microkrediet
Binnen: € 1.500,00
Nodig: € 1.500,00
100%

Begin 2016 richtten vijf betrokken inwoners van Diepsloot de Diepsloot Oil Collection and Recycling (DOCR) op. Het viel de oprichters op dat veel inwoners van Diepsloot gebruikte kookolie in de rivier gooien of door het toilet spoelen. Dit zorgt voor verontreiniging van de rivier en het afwateringssysteem binnen de gemeenschap. Het bedrijf DOCR wil gebruikte kookolie verzamelen om deze vervolgens door te verkopen aan recyclebedrijven. Zo voorkomt het bedrijf milieuvervuiling en zorgt het voor werkgelegenheid binnen de gemeenschap. In de toekomst is het plan om de verzamelde olie zelf om te zetten in biodiesel en deze binnen Diepsloot te verkopen. Een initiatief dat goed is voor mens én milieu.

Voordat DOCR kan beginnen met haar werkzaamheden is een startkapitaal nodig. Hiermee kan het bedrijf uniformen kopen voor de herkenbaarheid van de medewerkers, materiaal aanschaffen voor het verzamelen en opslaan van de olie en medewerkers bijscholen op het gebied van gezond en veilig werken.

Met uw hulp kan DOCR haar werkzaamheden beginnen om zo te zorgen voor betere leefomstandigheden op het gebied van milieu en werkgelegenheid in Diepsloot. Met de toekomstige uitbreidingen kan het bedrijf dan plaats bieden aan nog meer werknemers. Het volledige projectplan kunt u hier downloaden. Na uw donatie krijgt u van ons tweemaal een verslag om te kunnen lezen hoe het met de onderneming van gaat. U ontvangt het eerste verslag na een half jaar, het tweede sturen wij u na een jaar.

< overzicht afgeronde projecten

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: