Help mee!

Nokhangelani wil naaiatelier starten

I would really appreciate it if somebody can help me with a loan so that I can start my own business

Naam project Microkrediet Nokhangelani
Partner organisatie Transcape NPO
Locatie Lujiszweni, Zuid-Afrika
Start project Oktober 2014
Aandachtsgebied Microkrediet
Binnen: € 250,00
Nodig: € 250,00
100%

In Lujiszweni in de Oostkaap van Zuid-Afrika heeft onze partnerorganisatie TransCape een microkrediet groep opgezet: de Lujiszweni Support group. In deze regio heeft slechts 8% van de mensen werk. Er is gewoonweg niet meer werk beschikbaar. Een kleine onderneming starten is vaak het enige middel om uit de armoede te komen. Maar doordat deze mensen geen of weinig eigen bezit hebben, is een lening bij de bank niet mogelijk. Zonder onderpand krijgen ze geen lening. Een microkrediet kan dan helpen om toch een eigen bedrijf te beginnen. Voor slechts €250,- kan Nokhangelani Mkhentane (55) haar eigen bedrijfje opzetten. Nokhangelani wil graag een naaiatelier beginnen. Ze wil haar eigen kledinglijn ontwerpen en de kleren daarna zelf maken en verkopen. Zo kan zij haar schoolgaande dochter en man die afhankelijk zijn van haar inkomen onderhouden.

Nokhangelani heeft ervoor gekozen om een naaiatelier te beginnen. Ze heeft leren ontwerpen en naaien in de grote stad en wil nu in haar eigen dorp haar bedrijf beginnen. Ze kan niet wachten tot ze de geleerde vaardigheden in praktijk kan brengen. Ze schrijft: “I would like to start a sewing business and sell these cloths on the pension day, to local shops and to the big shops in Mthatha. I have been trained to sew cloth and designing in Mthatha but I find it hard to get capital to start my own business. I would really appreciate TransCape Micro Finance project if they can help me with a loan so that I can start my own business.”

Nokhangelani zal starten met vier cursussen: rekenen, Engels, boekhouden en ondernemerschap. Optioneel begint zij met een cursus lezen en schrijven. Zodra alle cursussen met goed gevolg zijn afgerond, wordt Nokhangelani begeleid om een klein businessplan te schrijven.

Vervolgens krijgt Nokhangelani als nieuwe ondernemer ongeveer €220,- om daadwerkelijk haar onderneming te starten. Tijdens het eerste jaar wordt zij intensief geholpen om het bedrijfje een vliegende start te geven. Als ondernemer moet Nokhangelani in het eerste jaar maandelijks 1/12 van het microkrediet terug betalen. Dit geld wordt weer gebruikt voor nieuwe microkrediet initiatieven. Zo zal zij na een jaar al schuldenvrij zijn.

Statistieken laten zien dat het inkomen van nieuwe ondernemers in deze regio met 254% is toegenomen na een jaar en dat gemiddeld zo’n 6 mensen direct profiteren van deze inkomsten (vaak de gezinsleden). Het geven van microkredieten is dus van levensbelang voor deze mensen. Wanneer zij financieel zelfstandig worden, betekent dit een grote verbetering voor de kwaliteit van leven. De Lujiszweni Support group biedt bewoners van de Oostkaap deze kans.

Na uw donatie krijgt u van ons tweemaal een verslag om te kunnen lezen hoe het met de onderneming van Nokhangelani Mkhentane gaat. U ontvangt het eerste verslag na een half jaar, het tweede sturen wij u na een jaar. Zo kunt u precies volgen hoe Nokhangelani dankzij uw steun financieel zelfstandig wordt.

< overzicht afgeronde projecten

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: