Help mee!

Help Phatheka om haar studie voort te zetten

Help Phatheka zodat zij haar droom kan blijven realiseren

Naam project Studiebeurs Phatheka Siya
Partner organisatie TransCape NPO
Locatie Walter Sisulu University in Mthatha, Oostkaap (Zuid-Afrika)
Start project januari 2015
Aandachtsgebied Educatie
Binnen: € 750,00
Nodig: € 750,00
100%

Onze partnerorganisatie TransCape geeft verschillende studenten een studiebeurs, zodat zij de mogelijkheid hebben goede educatie te volgen. Deze studenten zijn gekozen vanwege hun motivatie, inzet en onafhankelijkheid, maar vooral omdat zij de wil hebben om te leren.

Phatheka Siya is één van deze studenten. In 2013 vormde ze met vier andere meiden de Young Angels; veelbelovende studenten met een enorme inzet en motivatie die in het verleden aantoonden het middelbare onderwijs in de grote stad aan te kunnen. Destijds haalde Stichting Kwasa dankzij haar donateurs voldoende geld op, zodat Phatheka haar middelbare school kon afmaken.

Dit is inmiddels gelukt en momenteel studeert Phatheka aan de Walter Sisulu University Zamukulungisa in Mthatha. De inmiddels 20 jarige Phatheka is eerstejaars student Human Resources en moet om deze studie te mogen volgen collegegeld betalen. Ze komt uit een groot gezin met drie broers en drie zussen en haar ouders zijn niet in staat om haar collegegeld te betalen. Phatheka krijgt een studiebeurs vanuit de overheid die een deel van haar kosten dekt, maar komt nog steeds €750 tekort om haar eerste studiejaar te betalen.

Help Phatheka zodat zij haar droom kan blijven realiseren. Na uw donatie krijgt u na een half jaar een eerste verslag, zodat u kunt volgen hoe het met Phatheka gaat op de universiteit.

< overzicht afgeronde projecten

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: