Help mee!

Lopende projecten

HIV/AIDS

Microkrediet

Educatie

Maak HIV-begeleiding mogelijk in lokale klinieken

Help Zintathu Luvalo om HIV-begeleiding te bieden

Binnen: € 0,00
Nodig: € 360,00
0%

Zintathu bezoekt twee keer per week een lokale kliniek om groepsbegeleiding aan patiënten aan te bieden. Help haar om dit nuttige werk voort te zetten.

> meer informatie

Draag een steentje bij aan de uitbreiding van het Mdumbi EducatieCentrum

Koop een steentje en laat leerlingen naar school gaan

Binnen: € 1.860,00
Nodig: € 10.000,00
19%

In 2007 is Transcape begonnen met een educatieprogramma met naschoolse lessen. Dit was zo een succes dat al snel een uitbreiding plaatsvond met lessen voor kinderen van 3-6 jaar en een speciaal educatieprogramma voor volwassenen. Door de toenemende interesse en inschrijvingen is het huidige gebouw niet groot genoeg om iedereen deze ondersteuning te (blijven) bieden. Transcape NPO wil daarom graag het Mdumbi Education Centre uitbreiden.

> meer informatie

Help Sibusisiwe ook in haar tweede schooljaar

Steun Sibusisiwe met een studiebeurs!

Binnen: € 0,00
Nodig: € 1.050,00
0%

De vijftienjarige Sibusisiwe woont in Tshani Village in de Oostkaap in Zuid-Afrika, één van de armste gebieden in Zuid-Afrika. Het is Sibusisiwes droom om journalistiek te studeren aan de universiteit. Voordat ze hieraan kan beginnen, moet ze eerst nog twee jaar de middelbare school volgen.

> meer informatie

Help Awethu om aan een goede toekomst te bouwen

“I want to be educated; I like schooling.”

Binnen: € 25,00
Nodig: € 1.025,00
2%

Maak kennis met Awethu, een leergierig 16-jarig meisje dat in één van de armste gebieden van Zuid-Afrika woont. Awethu heeft een droom; ze wil graag bedrijfskunde studeren aan de universiteit. Wij willen Awethu daar graag bij helpen, door haar naar een betere school te laten gaan.

> meer informatie

Help een Community Awareness Day organiseren

Maak een Community Awareness Day mogelijk!

Binnen: € 0,00
Nodig: € 200,00
0%

Tijdens Community Awareness Days vinden er groepsdiscussies en voorlichting over HIV plaats. Ook worden er condooms uitgedeeld.

> meer informatie

Nolwandle zorgt voor elektriciteit

Nolwandle heeft een slim idee!

Binnen: € 30,00
Nodig: € 250,00
12%

Nolwandle heeft het slimme idee opgevat om elektriciteit te gaan verkopen. Het dichtstbijzijnde elektrisiteitspunt is 62 kilometer verderop. Haar dorpsgenoten kunnen dan naar haar huis toekomen en daar bijvoorbeeld hun powerbank of mobiele telefoon opladen.

> meer informatie

Met een afgeronde studie kan Esakhe later een bedrijf starten

Steun Esakhe met een studiebeurs!

Binnen: € 0,00
Nodig: € 1.750,00
0%

Esakhe Nono (20) is een ondernemende jongeman en echt ‘het slimste jongetje van de klas’. Hij gaat dit jaar Bussiness Management and HR opleiding studeren op de universiteit. Maakt u dit mogelijk?

> meer informatie

Vuyiswa Gebengani gaat twee bedrijfjes starten

Help Vuyiswa om groente, fruit en kippen aan te schaffen

Binnen: € 115,00
Nodig: € 250,00
46%

Vuyiswa wil graag starten met twee kleine bedrijfjes. Ze wil groenten en fruit in haar tuin gaan telen en die in haar dorp verkopen. Daarnaast wil ze graag kippen gaan houden om de eieren en de kippen zelf te verkopen. Zij heeft weinig eigen bezit, waardoor ze bij de bank geen lening af kan sluiten. Een microkrediet van slechts €250,- is voor haar de enige mogelijkheid om een eigen onderneming te beginnen en zo zelfstandig te worden.

> meer informatie

Nomarussia gaat vlees verkopen

Nomarussia heeft het nu zwaar om elke dag eten op tafel te zetten

Binnen: € 0,00
Nodig: € 250,00
0%

Nomarussia heeft het elke dag moeilijk om voldoende voedsel bij elkaar te krijgen, om voor het hele gezin een goede maaltijd te maken. Daarom wil ze graag een eigen bedrijf, om die situatie te verbeteren. Ze wil graag vlees gaan verkopen aan de mensen in haar dorp.

> meer informatie

Geef leerlingen een goede leraar

Steun de vijf leraren van het Mdumbi Education Centre

Binnen: € 4.179,29
Nodig: € 6.400,00
65%

Het Mdumbi Education Centre is de plek voor goed onderwijs in de omgeving van Mdumbi, Zuid-Afrika. De school is opgezet door onze partnerorganisatie TransCape en bevat een kleuterschool voor de jongsten, naschoolse onderwijs voor jongeren en ook volwassenonderwijs. Steun de vijf leraren van deze school met een klein salaris, zodat zij hun kennis kunnen overdragen aan hun leerlingen.

> meer informatie

Gun een kind het plezier om naar school te gaan

Steun het preschool project en verbeter het onderwijs

Binnen: € 39,19
Nodig: € 575,00
7%

Het doel van dit project is om zo veel mogelijk kinderen de kans te bieden zich voor te bereiden op de basisschool door begeleiding van het Mdumbi Education Centre (MEC). Voor €575,- per jaar kan een kind een jaar lang naar de preschool van het MEC. Ook krijgen de kinderen elke dag een goede maaltijd.

> meer informatie

Help Ntombizolile in haar tussenjaar

Steun Ntombizolile met een studiebeurs!

Binnen: € 10,00
Nodig: € 1.600,00
1%

Om Ntombizolile voor te bereiden op een toekomst als accountant, wil ze dit jaar graag een computer cursus doen aan een privé school. Ze is niet opgegroeid met computers en heeft dus nog e.e.a. in te halen ten opzichte van sommige andere leeftijdsgenoten die in rijkere gezinnen zijn opgegroeid.

> meer informatie

Athabile wil later journalist worden

Steun Athabile met een studiebeurs!

Binnen: € 135,00
Nodig: € 1.950,00
7%

Helpt u Athabile (17) om ook volgend jaar door te kunnen gaan met haar opleiding aan de ST Martin’s high school, zodat ze na de middelbare school haar droom kan waarmaken om journalistiek te studeren?

> meer informatie

Leerlingen leren over HIV en Aids

Leerlingen van vier scholen leren een jaar lang over o.a. HIV en Aids

Binnen: € 729,45
Nodig: € 860,00
85%

De leerlingen van vier scholen worden een jaar lang geholpen met voorlichting over HIV en Aids, tienerzwangerschappen, drugs- en alcoholmisbruik en voorbehoedsmiddelen.

> meer informatie

< alle projecten

Alle projecten
HIV/AIDS Microkrediet Educatie
Lopende projecten Afgeronde projecten Partnerorganisaties

NIEUWS
Timo en Jonas winnen €100,- bij Beste Vrienden Quiz

> lees verder
> meer nieuws