Help mee!

Help Sibusisiwe ook in haar tweede schooljaar

Steun Sibusisiwe met een studiebeurs!

Naam project Studiebeurs Sibusisiwe 2017
Partner organisatie Transcape NPO
Locatie Mdumbi, Zuid-Afrika
Start project Januari 2017
Aandachtsgebied Educatie
Binnen: € 1.050,00
Nodig: € 1.050,00
100%

De vijftienjarige Sibusisiwe woont in Tshani Village in de Oostkaap in Zuid-Afrika, één van de armste gebieden in Zuid-Afrika. Het is Sibusisiwes droom om journalistiek te studeren aan de universiteit. Voordat ze hieraan kan beginnen, moet ze eerst nog twee jaar de middelbare school volgen.

Sibusisiwe woont met haar zes broers en zussen bij haar vader en moeder in een klein stenen huisje en drie traditionele Afrikaanse woningen met een rieten dak. Om rond te komen planten de kinderen groenten in de tuin om later te verkopen. Daarnaast biedt haar moeder haar diensten aan als wasvrouw en verkoopt haar vader kleren om voor wat extra inkomen voor de familie te zorgen. Alles bij elkaar is dit helaas niet genoeg om een gezonde levensstijl voor het gezin te kunnen veroorloven.

Een ander probleem voor Sibusisiwe is de toegankelijkheid van haar opleiding. Ze moet elke dag 45 minuten lopen om van huis naar school te komen en na school weer 45 minuten teruglopen naar huis. De kwaliteit van het onderwijs dat Sibusisiwe volgt is niet van een hoog niveau en leraren zijn vaak afwezig. De lessen op deze school zijn gratis, maar om toegelaten te worden op school moeten scholieren en hun families wel een schooluniform kopen.

Ondanks deze lastige omstandigheden is Sibusisiwe een uitstekende scholiere met veel talenten. Tijdens een test om vast te stellen wie er slim genoeg is voor een studiebeurs om aan een betere school onderwijs te volgen, kwam Sibusisiwe naar voren. Daarom krijg ze vorig jaar de kans van Stichting Kwasa en TransCape om naar een betere school in Umtata te gaan, de Dalindyebo high school. En die kans heeft ze aangegrepen en ze heeft het eerste jaar met goede resultaten afgesloten. Daarom willen we haar ook voor haar tweede jaar een studiebeurs geven.

Sibusisiwe wil graag meer kennis opdoen om later haar droom om journalistiek te studeren waar te kunnen maken. Help haar om deze droom in vervulling te laten gaan met uw donatie. Na uw donatie ontvangt u elk half jaar een verslag met daarin Sibusisiwes voortgang.

< overzicht afgeronde projecten

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: