Help mee!

Novelile wil haar eigen bedrijf in babyvoedsel starten

Steun haar met uw donatie voor een microkrediet

Naam project Microkrediet Novelile Nonjonjo
Partner organisatie TransCape NPO
Locatie Oostkaap (Zuid-Afrika)
Start project zodra het benodigde bedrag binnen is
Aandachtsgebied Microkrediet
Binnen: € 250,00
Nodig: € 250,00
100%

In de Oostkaap van Zuid-Afrika heeft onze partnerorganisatie TransCape een microkrediet groep opgezet: Phumlani microkrediet groep. In deze regio heeft slechts 8% van de inwoners werk. Dit komt doordat er gewoon niet meer werk is. Een kleine onderneming starten is dan vaak het enige middel om uit de armoede te komen. Maar doordat deze mensen geen eigen bezit hebben, is een lening bij de bank niet mogelijk (wegens gebrek aan onderpand). Een microkrediet kan dan helpen om een eigen bedrijf te beginnen. Voor slechts €250,- kan Novelile Nonjonjo haar eigen bedrijfje opzetten. Novelile wil graag starten met het verkopen van babyvoedsel en ‘airtime’. Zo kan zij haar 4 kinderen en 3 andere familieleden onderhouden.

Novelile zal starten met vier cursussen: rekenen, Engels, boekhouden en ondernemerschap. Optioneel krijg zij eerst een cursus lezen en schrijven. Zodra alle cursussen met goed gevolg zijn afgerond, wordt Novelile begeleid om een klein businessplan te schrijven.

Vervolgens krijgt Novelile als nieuwe ondernemer ongeveer €200,- om daadwerkelijk haar onderneming te starten. Tijdens het eerste jaar wordt zij intensief geholpen om het bedrijfje een vliegende start te geven. Als ondernemer moet Novelile in het eerste jaar maandelijks 1/12 van het microkrediet terug betalen. Dit geld wordt weer gebruikt voor nieuwe microkrediet initiatieven. Zo zal zij na een jaar al schuldenvrij zijn.

Statistieken laten zien dat het inkomen van nieuwe ondernemers met 254% is toegenomen na een jaar en dat gemiddeld zo’n 6 mensen direct profiteren van deze inkomsten (vaak de gezinsleden). Het geven van microkredieten is dus van levensbelang voor de Afrikaanse bevolking. Wanneer zij financieel zelfstandig wordt, betekent dit een grote verbetering voor de kwaliteit van leven. De Phumlani microkrediet groep biedt bewoners van de Oostkaap deze kans. ‘Phumlani’ is in de taal van de Xhosa’s een plaats om tot rust te komen en waar iedereen welkom is.

Na uw donatie krijgt u van ons tweemaal een verslag om te kunnen lezen hoe het met de onderneming van Novelile gaat. U ontvangt het eerste verslag na een half jaar, het tweede versturen wij u na een jaar. Zo kunt u precies volgen hoe Novelile dankzij uw steun financieel zelfstandig wordt.

< overzicht afgeronde projecten

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: