Help mee!

Draag een steentje bij aan de uitbreiding van het Mdumbi EducatieCentrum

Koop een steentje en laat leerlingen naar school gaan

Naam project Uitbreiding Mdumbi EducatieCentrum
Partner organisatie Transcape NPO
Locatie Mdumbi, Zuid-Afrika
Start project Zodra het benodigde bedrag binnen is
Aandachtsgebied Educatie
> doneer een steen
Binnen: € 1.990,00
Nodig: € 10.000,00
20%

Het scholenaanbod op het platteland van de Oostkaap is verre van de te verwachte maatstaven. Zowel de hoeveelheid scholen als het aangeboden niveau van basis en middelbare scholen, geïmplementeerd door de ANC regering, is na 20 jaar nog altijd erg minimaal en ver van de verwachtingen. Omdat ouders zelf ook niet goed geschoold zijn, hebben ze geen idee dat deze scholen zo slecht presteren en weten ze niet dat veel kinderen zich veel verder en beter zouden kunnen ontwikkelen.

In 2007 is Transcape begonnen met een educatieprogramma met naschoolse lessen. Dit was zo een succes dat al snel een uitbreiding plaatsvond met lessen voor kinderen van 3-6 jaar en een speciaal educatieprogramma voor volwassenen.

Kinderen die op het platteland naar school gaan moeten vaak ver (90 min) lopen naar scholen zonder tafels en stoelen en weinig leerkrachten. Daarnaast moeten ze vaak thuis nog veel zware klusjes opknappen. Op de scholen is vaak geen vast lesprogramma met als gevolg onregelmatige tijden en weinig motiverende prikkels. Voor de kinderen die ondanks dit alles graag willen leren maar niet genoeg ondersteuning hiervoor krijgen op de reguliere basisscholen, zijn de naschoolse lessen geïntroduceerd.

Het programma voor kinderen van 3 tot 6 jaar besteed vooral aandacht aan het aanbieden van dagelijkse ondersteuning en uitdaging. Hierdoor zijn deze kinderen beter voorbereid als ze naar school gaan en zal duidelijk worden dat de standaard van de basisscholen omhoog moet. Ook worden ouders op deze manier gemotiveerd om mee te leren en meer druk uit te oefenen op de overheidsscholen voor betere kwaliteit van lessen en leraren.

Veel van de volwassenen op het platteland hebben vroeger zelf geen mogelijkheden gehad om naar school te gaan. Door deze volwassenen een lesprogramma aan te bieden krijgen ze niet alleen de kans om zich te ontwikkelen, maar krijgen ze ook een hogere eigenwaarde en zelfstandigheid in het uitvoeren van werkzaamheden in het dagelijkse leven. In het educatieprogramma voor volwassenen werkt TransCape samen met MediaWorks en AgriSeta aan opleidingsprogramma's waarbij onder andere gewerkt wordt aan communicatie in Engels, wiskunde en computer vaardigheden.

Voor al deze verschillende lessen en ondersteuning wordt op het moment 1 gebouw van 8 bij 8 m2 gebruikt. Door de toenemende interesse en inschrijvingen is het huidige gebouw niet groot genoeg om iedereen deze ondersteuning te (blijven) bieden.

Transcape NPO wil daarom graag het Mdumbi Education Centre uitbreiden met een extra klaslokaal zodat iedereen gebruik kan blijven maken van deze voorziening.

Bekijk hier hoe het er in het educatiecentrum aan toe gaat:

De fondsenwerving voor dit project is gebaseerd op een nieuwe manier van fondswerving waarbij virtuele stenen kunnen worden gekocht voor de bouw van een extra klaslokaal waar een klein kansspel aan gekoppeld is. Om stenen te doneren en dit project steunen klikt u hier.

< overzicht lopende projecten

Steun dit project via:

doneer een steen

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: