Help mee!

Help Ntombizolile in haar tussenjaar

Steun Ntombizolile met een studiebeurs!

Naam project Studiebeurs Ntombizolile 2017
Partner organisatie Transcape NPO
Locatie Mdumbi, Zuid-Afrika
Start project Januari 2017
Aandachtsgebied Educatie
Binnen: € 1.600,00
Nodig: € 1.600,00
100%

Ntombizolile (19) is een jongedame die goed weet wat ze wil: accountant worden. Met behulp van onze studiebeurs heeft Ntombizolile met succes haar middelbare school weten af te ronden op een van de betere scholen in de omgeving. Een echt succesverhaal dus!

De vader van Ntombizolile is met pensioen en haar moeder doet het huishouden thuis. Het pensioen dat haar vader krijgt is nog geen € 100,- per maand. Het gezin krijgt een kleine bijdrage van de overheid voor eten en kleding voor de kinderen. Dit is echter dusdanig weinig dat er geen geld overblijft.

Ntombizolile heeft drie broers en drie zussen. Haar oudste zus heeft twee kinderen die ook bij het gezin inwonen. Ook één van haar broers heeft een dochter. In totaal leven er 10 mensen van het inkomen van de ouders. Het inkomen is nauwelijks genoeg om iedereen te voeden. Ntombizolile oudste broer is Jay, hij werkt voor TransCape en volgt tegelijkertijd een studie waarvoor hij ook een studiebeurs ontvangt. Hij is getrouwd en heeft één dochter. Het geld dat hij verdient, heeft hij nodig voor zijn eigen gezin waardoor hij niet kan bijdragen aan goede studiemogelijkheden voor zijn broers en zussen.

In 2017 zou Ntombizolile graag naar de universiteit gaan. Echter, begin van het jaar was er een grote staking binnen de overheid in Zuid-Afrika. Hierdoor kon Ntombizolile haar aanmelding voor de universiteit niet snel genoeg doorgevoerd worden. Ze zal dus nu een jaar moeten wachten helaas, totdat ze in 2018 alsnog haar droom in vervulling kan laten gaan.

Om haar toch alvast voor te bereiden op een toekomst als accountant wil Ntombizolile dit jaar graag een computer cursus doen aan een privé school. Ze is niet opgegroeid met computers en heeft dus nog e.e.a. in te halen ten opzichte van sommige andere leeftijdsgenoten die in rijkere gezinnen zijn opgegroeid.

Graag helpen wij Ntombizolile ook dit tussenjaar door. Daar is € 1.600,- voor nodig, helpt u hierbij? Na uw donatie zult u na een half jaar een verslag van ons ontvangen zodat u kunt volgen hoe Ntombizolile het doet tijdens haar laatste jaar. Helpt u mee haar droom om accountant te worden te verwezenlijken?

< overzicht afgeronde projecten

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: