Help mee!

Musa wil graag alsnog groep 8 halen

Gun Musa een herkansing

Naam project Studiebeurs Musa 2017
Partner organisatie Transcape NPO
Locatie Mdumbi, Zuid-Afrika
Start project Januari 2017
Aandachtsgebied Educatie
Binnen: € 450,00
Nodig: € 450,00
100%

Musa, die 5 februari vijftien is geworden, is een zeer intelligente jongen die goed is in rekenen, talen (Engels en Xhosa, zijn moedertaal) en levensbeschouwing. Hij heeft wat meer moeite met techniek. In 2010 kreeg Musa voor het eerst een studiebeurs, nadat op de kleuterschool van Mdumbi zijn enorme leerpotentieel al duidelijk werd.

Musa’s ouders werkten beiden in de mijnen van Johannesburg. Zijn vader verdween toen zijn moeder zwanger bleek te zijn, waarschijnlijk om de verantwoordelijkheden van het vaderschap te ontvluchten. Zijn moeder verhuisde daarop met Musa terug naar Mankosi waar zij hem alleen opvoedde. In 2008 ging Musa voor het eerst naar de preschool van het Mdumbi Education Centre waar hij al snel een enthousiaste en leergierige leerling werd. Eind 2008 stierf zijn moeder na een lang ziekbed waarna zijn oma de zorg voor weeskindje Musa overnam. Zij heeft nog meer kleinkinderen waar zij voor zorgt en geld om hen naar school te laten gaan, heeft de familie niet.

Het afgelopen jaar is Musa met behulp van onze studiebeurs naar groep 8 van het St John’s College gegaan. Een goede school in de grote stad, waar het onderwijs een stuk beter is dan op het platteland waar Musa geboren is. Helaas is het Musa niet gelukt om groep 8 met goed resultaat af te ronden.

Onze partnerorganisatie TransCape heeft aangegeven dat ze het erg jammer vinden dat Musa niet over is, maar dat dit wel kan gebeuren. Het is voor een Musa lastig gebleken om de stap te maken naar een goede school en tegelijkertijd om te gaan met alle verantwoordelijkheden van het leven op een kostschool en in de grote stad. Hij heeft het afgelopen jaar flink moeten wennen aan de nieuwe omgeving.

In overleg met zijn oma is er besloten om Musa dit jaar op de Sikoma Junior Secondary school te plaatsen. Dit is een lokale school met een goede reputatie. Zo kan Musa beter begeleid worden door TransCape en zijn oma en kan hij alsnog proberen om groep 8 te halen. Wij bieden Musa graag die kans.

Steun Musa en help deze jonge wees een goede toekomst tegemoet te gaan. Voor komend schooljaar is er € 450,- nodig. Na uw donatie, zult u na een half jaar een verslag van ons ontvangen, zodat u kunt volgen hoe Musa het doet op school. Helpt u mee om Musa een toekomst te geven?

< overzicht afgeronde projecten

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: