Help mee!

Help Yolisile zijn eigen agrarische bedrijfje op te zetten

Steun hem met uw donatie voor een microkrediet

Naam project Microkrediet Yolisile Duba
Partner organisatie TransCape NPO
Locatie Oostkaap (Zuid-Afrika)
Start project zodra het benodigde bedrag binnen is
Aandachtsgebied Microkrediet
Binnen: € 250,00
Nodig: € 250,00
100%

In de Oostkaap van Zuid-Afrika heeft onze partnerorganisatie TransCape een microkrediet groep opgezet: de Mankosi Group. In deze regio heeft slechts 8% van de inwoners werk. Er is gewoonweg niet meer werk. Een kleine onderneming starten is vaak het enige middel om uit de armoede te komen. Maar doordat deze mensen geen of weinig eigen bezit hebben, is een lening bij de bank niet mogelijk (wegens gebrek aan onderpand). Een microkrediet kan dan helpen om toch een eigen bedrijf te beginnen. Voor slechts €250,- kan Yolisile Duba (52) zijn eigen bedrijfje opzetten. Yolisile wil graag starten met het verbouwen van groente en mais. Zo kan hij zijn 3 kinderen en de 4 kinderen van zijn schoonzus onderhouden. Zij zijn allen afhankelijk van het inkomen van Yolisile en zijn vrouw. Zijn vrouw werkt parttime in een herberg. Yolisile zelf werkte vroeger in de mijnen, waar er nu voor hem geen werk meer is. Yolisile heeft geen afgeronde opleiding waardoor het voor hem heel moeilijk is om werk te vinden.

Yolisile zal starten met vier cursussen: rekenen, Engels, boekhouden en ondernemerschap. Optioneel krijg hij eerst een cursus lezen en schrijven. Zodra alle cursussen met goed gevolg zijn afgerond, wordt Yolisile begeleid om een klein businessplan te schrijven.

Vervolgens krijgt Yolisile als nieuwe ondernemer ongeveer €220,- om daadwerkelijk zijn onderneming te starten. Tijdens het eerste jaar wordt hij intensief geholpen om het bedrijfje een vliegende start te geven. Als ondernemer moet Yolisile in het eerste jaar maandelijks 1/12 van het microkrediet terug betalen. Dit geld wordt weer gebruikt voor nieuwe microkrediet initiatieven. Zo zal hij na een jaar al schuldenvrij zijn.

Statistieken laten zien dat het inkomen van nieuwe ondernemers in deze regio met 254% is toegenomen na een jaar en dat gemiddeld zo’n 6 mensen direct profiteren van deze inkomsten (vaak de gezinsleden). Het geven van microkredieten is dus van levensbelang voor deze mensen. Wanneer zij financieel zelfstandig worden, betekent dit een grote verbetering voor de kwaliteit van leven. De Mankosi Group biedt bewoners van de Oostkaap deze kans.

Na uw donatie krijgt u van ons tweemaal een verslag om te kunnen lezen hoe het met de onderneming van Yolisile Duba gaat. U ontvangt het eerste verslag na een half jaar, het tweede versturen wij u na een jaar. Zo kunt u precies volgen hoe Yolisile dankzij uw steun financieel zelfstandig wordt.

< overzicht afgeronde projecten

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: