Help mee!

Over Afrika

Algemene informatie

In Afrika zijn er verschillende problemen die ervoor zorgen dat de levensomstandigheden voor veel Afrikanen slecht zijn. Stichting Kwasa richt zich op drie doelen ter verbetering hiervan: de bestrijding van HIV / aids; de bevordering van educatie; en het verstrekken van microkredieten. Op deze pagina geven wij u graag wat achtergrondinformatie over Afrika.
> lees verder

HIV en AIDS

AIDS wordt veroorzaakt door het HIV virus. HIV staat voor Human Immunodeficiëntie Virus. Het HIV virus breekt het afweersysteem af waardoor het menselijk lichaam vatbaar wordt voor sommige vormen van kanker en allerlei infecties.
> lees verder

Educatie

"Ieder kind heeft recht op onderwijs. De staat heeft tot taak het basisonderwijs verplicht te stellen en het voor iedereen gratis beschikbaar te maken, de ontwikkeling van verschillende vormen van voortgezet onderwijs aan te moedigen en toegankelijk te maken."
> lees verder

Microkrediet

Stichting Kwasa vindt het ontwikkelen van financiering belangrijker dan het financieren van ontwikkeling. Daarom willen wij graag dat de Afrikaanse bevolking een financieel zelfstandige positie krijgt. Dit kan met behulp van microkrediet bereikt worden.
> lees verder

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: