Help mee!

No-Andile wil graag kippen houden

Met uw donatie steunt u haar hele familie

Naam project Microkrediet No-Andile Duba
Partner organisatie TransCape NPO
Locatie Oostkaap (Zuid-Afrika)
Start project zodra het benodigde bedrag binnen is
Aandachtsgebied Microkrediet
Binnen: € 250,00
Nodig: € 250,00
100%

In de Oostkaap van Zuid-Afrika heeft onze partnerorganisatie TransCape een microkrediet groep opgezet: de Mankosi Group. In deze regio heeft slechts 8% van de inwoners werk. Er is gewoonweg niet meer werk. Een kleine onderneming starten is vaak het enige middel om uit de armoede te komen. Maar doordat deze mensen geen of weinig eigen bezit hebben, is een lening bij de bank niet mogelijk (wegens gebrek aan onderpand). Een microkrediet kan dan helpen om toch een eigen bedrijf te beginnen. Voor slechts €250,- kan No-Andile Duba (43) haar eigen bedrijfje opzetten. No-Andile wil graag starten met haar eigen kippenboerderij. Zo kan zij haar 5 kinderen en 4 andere familieleden (3 kleinkinderen en de dochter van haar zus) onderhouden. Zij zijn allen afhankelijk van het inkomen van No-Andile sinds haar man is overleden. Ze krijgt elke maand een klein bedrag van de levensverzekering van haar man uitgekeerd, maar dit is niet genoeg om haar familie te onderhouden. Daarom wil No-Andile in haar tuin een kippenboerderij beginnen.

No-Andile zal starten met vier cursussen: rekenen, Engels, boekhouden en ondernemerschap. Optioneel krijg zij eerst een cursus lezen en schrijven. Zodra alle cursussen met goed gevolg zijn afgerond, wordt No-Andile begeleid om een klein businessplan te schrijven.

Vervolgens krijgt No-Andile als nieuwe ondernemer ongeveer €220,- om daadwerkelijk haar onderneming te starten. Tijdens het eerste jaar wordt zij intensief geholpen om het bedrijfje een vliegende start te geven. Als ondernemer moet No-Andile in het eerste jaar maandelijks 1/12 van het microkrediet terug betalen. Dit geld wordt weer gebruikt voor nieuwe microkrediet initiatieven. Zo zal zij na een jaar al schuldenvrij zijn.

Statistieken laten zien dat het inkomen van nieuwe ondernemers in deze regio met 254% is toegenomen na een jaar en dat gemiddeld zo’n 6 mensen direct profiteren van deze inkomsten (vaak de gezinsleden). Het geven van microkredieten is dus van levensbelang voor deze mensen. Wanneer zij financieel zelfstandig worden, betekent dit een grote verbetering voor de kwaliteit van leven. De Mankosi Group biedt bewoners van de Oostkaap deze kans.

Na uw donatie krijgt u van ons tweemaal een verslag om te kunnen lezen hoe het met de onderneming van No-Andile Duba gaat. U ontvangt het eerste verslag na een half jaar, het tweede versturen wij u na een jaar. Zo kunt u precies volgen hoe No-Andile dankzij uw steun financieel zelfstandig wordt.

< overzicht afgeronde projecten

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: