Help mee!

Shamondre gaat naar de 2e klas van de middelbare school

Kinderen bepalen de toekomst

Naam project Studiebeurs Shamondre Kasanya
Partner organisatie Sizamile Hope Foundation
Locatie Knysna (Zuid-Afrika)
Start project Start schooljaar januari 2013
Aandachtsgebied Educatie
Binnen: € 2.515,00
Nodig: € 2.515,00
100%

Shamondre is afgelopen jaar voor het eerst naar de High School gegaan. Dat was erg wennen voor haar. Ze zat op een kwalitatief goede Primary School en daar was het soms voor haar al lastig om mee te komen. Aangezien haar talenten voornamelijk liggen op sportgebied was het voor haar belangrijk om naar een High School te gaan. Dat is in Zuid-Afrika de enige manier om op sportgebied iets te bereiken. Buiten de scholen bestaat er voor de jeugd nauwelijks een sportinfrastructuur. Shamondre houdt van sporten en hockey is haar favoriete manier om even te ontspannen.

De High School van Knysna ligt te ver weg om na de lessen terug naar huis te kunnen gaan. Shamondre verblijft dan ook in een hostel. Shamondre was tot aan het begin van het schooljaar nooit alleen van huis geweest. De strenge leiding, de collectieve straffen, heel ander eten als thuis en maar tweemaal per week een uurtje vrij om de naburige stad Knysna in te gaan. Shamondre had het er maar moeilijk mee. Inmiddels heeft ze haar draai gevonden. Ze is erg blij met de extra begeleiding die ze heeft gehad en ze hoopt dat dat volgend jaar kan blijven. Verder zou ze ook graag wat extra wiskundelessen willen krijgen.

Na de wat moeizame start afgelopen jaar is Shamondre haar motivatie echter niet verloren. Ze is er zeker van dat dit jaar gemakkelijker zal zijn en vol vertrouwen gaat ze haar tweede schooljaar tegemoet.

Van de beurs wordt naast het inschrijf- en studiegeld ook kost en inwoning, het schooluniform, het vervoer van en naar school en studiemateriaal bekostigd. Het bedrag dat nodig is om Shamondre naar school te laten gaan, ligt aanmerkelijk hoger dan afgelopen jaar werd begroot. Met de ervaring van het afgelopen schooljaar zijn we nu beter in staat om een volledige begroting op te stellen. Met name de reiskosten en de extra begeleiding zijn vorig jaar niet begroot. Verder gaan de schoolkosten komend schooljaar met 15% (!) omhoog.

Na uw donatie zult u na een half jaar een eerste verslag van ons ontvangen, zodat u kunt volgen hoe Shamondre het doet op school.

< overzicht afgeronde projecten

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: