Help mee!

Gcinkazi wil graag dokter worden

Gcinkazi wil graag dokter worden en hoopt op deze manier heel veel mensen te kunnen helpen

Naam project Gcinkazi wil graag dokter worden
Partner organisatie TransCape NPO
Locatie Oostkaap, Zuid-Afrika
Start project Begin 2021
Aandachtsgebied Educatie
Binnen: € 2.000,00
Nodig: € 2.000,00
100%

Gcinkazi is 17 jaar oud, ze is geboren aan de Oostkust van Zuid-Afrika. Vorig jaar is haar moeder overleden en ze verblijft nu samen met haar vier broers en zussen bij haar tante. Ondanks dat ze het niet altijd makkelijk heeft is en blijft ze altijd positief gestemd. In haar vrije tijd speelt Gcinkazi graag netbal of leest ze een boek. Ook kijkt ze graag naar educatieve programma's. Thuis helpt ze vaak mee in het huishouden door te koken en te helpen met schoonmaken.

In 2017 is Gcinkazi bij TransCape begonnen met het volgen van de naschoolse lessen. Vorig jaar is zij door haar goede schoolprestaties geselecteerd voor een studiebeurs. Zowel op school als bij de naschoolse lessen liet zij mooie resultaten zien. Gcinkazi is heel sociaal en geeft graag advies aan anderen als ze problemen thuis met vrienden of familie hebben. Ze weet hen op een positieve manier te helpen en de problemen op te lossen.

Gcinkazi zit dit jaar in groep 11 (vergelijkbaar met onze 3e klas van de middelbare school). Haar favoriete vak is wiskunde. Geografie vindt ze heel leuk maar heeft ze wel wat moeite mee. Dit jaar is haar streven om nog beter haar best te doen om een beter cijfer te halen. Biowetenschappen vindt ze erg moeilijk, gelukkig heeft ze een open houding en zoekt ze hulp bij haar leeftijdsgenoten die haar kunnen helpen.

Gcinkazi wil graag dokter worden en hoopt op deze manier heel veel mensen te kunnen helpen. Ze wil graag dat mensen gelukkig zijn en kan er niet goed tegen als mensen verdriet hebben. Ze heeft daarom gekozen om zich verder te verdiepen in de vakken wiskunde en natuurwetenschappen zodat zij zich kan voorbereiden op haar vervolgopleiding.

Haar doel om dokter te worden is alleen mogelijk als ze goed onderwijs kan volgen. Helaas heeft haar tante geen geld voor een goede school en moet ze naar de lokale school. Het lokale onderwijs is echter onvoldoende om haar droom te laten uitkomen. Gcinkazi is erg gemotiveerd om te studeren en hoopt zo een betere toekomst voor haar en haar familie te bewerkstelligen. Met als uiteindelijk doel om de gezondheid van vele mensen te kunnen verbeteren en levens te kunnen redden.

Helpt u mee om Gcinkazi naar een goede middelbare te laten gaan, waardoor zij een kans krijgt om haar droom te verwezenlijken om uiteindelijk dokter te kunnen worden en levens te redden?

< overzicht afgeronde projecten

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: