Help mee!

Gcinakazi wil later arts worden

Gcinakazi ziet deze kans met een beurs bij Transcape niet als vanzelfsprekend

Naam project Gcinakazi ontvangt in 2020 voor het eerst een studiebeurs
Partner organisatie Transcape NPO
Locatie Ngqeleni, Oostkaap (Zuid-Afrika)
Start project 1 januari 2020
Aandachtsgebied Educatie
Binnen: € 2.560,00
Nodig: € 2.560,00
100%

Gcinakazi Ntloko is een 16-jarige jonge dame uit Ngqeleni. Voor donateurs nog een onbekend gezicht omdat zij nu voor het eerst een studiebeurs van Transcape ontvangt. Daarom stellen wij haar graag aan jullie voor. Gcinakazi woont in Nkumandeni samen met haar tante. Gcinakazi is op het moment volledig afhankelijk van haar tante. Haar tante werkt op het moment niet; waardoor ze samen van een sociale uitkering leven.

Gcinakazi zit in de 9de klas van het middelbare onderwijs op de Sikhoma Junior secondary school. Gcinakazi heeft veel vakken die ze erg leuk vindt op school namelijk: Economie, managementwetenschappen, Wiskunde, isiXhosa, Engels en levensoriëntatie. Ze heeft wat meer moeite met wiskunde en E.m.s maar krijgt hulp van haar leeftijdsgenoten die deze vakken beter begrijpen. Toen ze voor het eerst hoorde dat ze een beurs van Transcape zou krijgen, was ze zo blij en op het moment is ze dat nog steeds. Haar tante huilde toen ze hoorde dat Gcinakazi nu haar middelbare schoolonderwijs op een betere school kan voortzetten.

Afgezien van schoolactiviteiten, speelt ze graag netbal (dit is vergelijkbaar met het Nederlandse korfbal). Gcinakazi ziet deze kans met een beurs bij Transcape niet als vanzelfsprekend, ze zal ervoor zorgen dat ze zo hard werkt dat ze al haar vakken met vlag en wimpel behaald, aan motivatie heeft ze geen gebrek. In de toekomst ziet ze zichzelf als een arts en wil ze haar gezin in een comfortabele positie brengen.

Helpt u mee om de potentie van Gcinakazi verder te ontwikkelen door het geven van een financiële bijdrage? Als donateur houden we u uiteraard op de hoogte van haar voortgang op school! Zo ziet u direct wat voor effect uw donatie heeft! Bedankt alvast voor uw steun.

< overzicht afgeronde projecten

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: