Help mee!

Met goed onderwijs kan Esakhe later een bedrijf starten

Steun Esakhe met een studiebeurs!

Naam project Studiebeurs Esakhe 2016
Partner organisatie Transcape NPO
Locatie Mdumbi, Zuid-Afrika
Start project Januari 2016
Aandachtsgebied Educatie
Binnen: € 1.850,00
Nodig: € 1.850,00
100%

“Improving my home situation is completely depending on the best education that you have been financially supporting in the last two years. Can you please also do the same for the next two years by providing funds for my education?”

Esakhe Nono (19) is een ondernemende jongeman en echt ‘het slimste jongetje van de klas’. Hij wil later graag business management gaan studeren op de universiteit. Maar daarvoor moet hij eerst nog twee jaar naar een goede middelbare school. De afgelopen twee jaar heeft Esakhe met behulp van TransCape en donaties via Stichting Kwasa met een studiebeurs onderwijs gevolgd aan een school met kwalitatief beter onderwijs. Door naar deze school die beter onderwijs aanbiedt te gaan, heeft Esakhe aanzienlijk meer kans om aangenomen te worden bij een universiteit. Om het mogelijk te maken om ook de laatste twee jaren aan deze school te kunnen volgen, heeft Esakhe een studiebeurs nodig.

Esakhe heeft drie broers en twee zussen. Met de ouders erbij zijn ze thuis met acht personen. Vader is werkloos en Esakhe´s moeder probeert geld te verdienen met een klein bedrijfje dat ze is gestart. Ze koopt kleding in de stad die ze doorverkoopt in het dorp. Als ze geluk heeft verdient ze zo €70 in een maand, maar vaak ook minder.

Eén broer van Esakhe heeft gelukkig een baan, hij is taxichauffeur. Hij is getrouwd en heeft dus ook de zorg voor zijn vrouw. Voor de kinderen krijgen de ouders een bijdrage van de overheid van ongeveer €15 voor de eerste levensbehoefte. Het is voor dit gezin echter lastig om elke dag voor voldoende eten te zorgen. In de vakantie probeert Esakhe extra geld te verdienen door klusjes te doen voor de toeristen die een luxehuis huren aan het strand. Dit geld geeft hij dan aan zijn moeder om er eten van te kopen.

Esakhe heeft nog twee jaar te gaan op de middelbare school. Toch weet hij al wat hij later wil gaan doen. Zijn droom is om een eigen bedrijf te beginnen. Zijn familie is niet opgeleid, maar hij wil hen met zijn eigen bedrijf aan een baan helpen. Hiervoor moet hij eerst een studie Business Management volgen. Hiervoor is het belangrijk om goede cijfers te halen die hem toegang geven tot de universiteit. Wetende dat dit misschien wel de enige kans is op een goede toekomst voor hemzelf én zijn familie werkt hij hier hard aan.

Als u Esakhe steunt kan hij zijn droom waarmaken. Voor komend schooljaar is er € 1850,- nodig. Na uw donatie zult u na een half jaar een verslag van ons ontvangen zodat u kunt volgen hoe Esakhe het doet op school. Helpt u mee de droom van deze jongeman te verwezenlijken?

< overzicht afgeronde projecten

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: