Help mee!

Abonga krijgt ook dit jaar een studiebeurs

Abonga wil graag zijn moeder helpen om haar bedrijf te laten groeien

Naam project Abonga wil later computerwetenschapper worden
Partner organisatie Transcape NPO
Locatie Ngqeleni, Oostkaap (Zuid-Afrika)
Start project 1 januari 2020
Aandachtsgebied Educatie
Binnen: € 1.800,00
Nodig: € 1.800,00
100%

Abonga Mampinyose is 17 jaar oud en ontvangt voor het tweede jaar een studiebeurs vanuit Transcape. Abonga woont met zijn moeder en zijn 2 siblings (broers/zussen) samen. Zijn moeder heeft een kleine lokale pub en is tot in de vroege uurtjes hard aan het werk. Aangezien er meer taken thuis moeten gebeuren moet Abonga vaak bijspringen om klanten te helpen. Er komen veel locals maar ook regelmatig toeristen die alleen maar Engels spreken. Door te helpen heeft hij een goed verantwoordelijkheidsgevoel en is zijn Engels ook gegroeid. De inkomsten die zijn moeder hiermee verdiend zijn alleen voldoende voor de eerste levensbehoeften.

Zijn broers/zussen zijn nog jong en zitten op het basisonderwijs. Abonga is de enige die op de middelbare school zit. Hij zit op het moment in de 11de klas van de Dalindyebo Senior Secondary School. Op school geniet hij van vakken als computerapplicatietechnologie, aardrijkskunde en Engels als extra taal. Vakken als wiskunde en levenswetenschappen vindt hij iets lastiger.

Abonga profiteert sinds 2 jaar van de steun van Transcape, '' Hij ziet deze steun niet als vanzelfsprekend'' omdat zijn moeder niet het geld heeft om hem naar een goede school te laten gaan. Het is voor Abonga altijd al een droom geweest om op een dag naar een betere school te gaan. Transcape maakt voor hem deze droom werkelijkheid. Abonga houdt van computers, in de toekomst ziet hij zichzelf als computerwetenschapper. Het is zijn wens om ooit genoeg geld te hebben zodat hij zijn moeder kan helpen om haar kleine bedrijf te laten groeien.

Naast zijn schoolactiviteiten, ziet hij zichzelf als een zeer sociaal georiënteerd persoon, daarnaast vindt hij het leuk en belangrijk om mijn gemeenschap schoon te zien. Zo wandelt hij door de buurt en helpt om de gemeenschap schoon te houden, door zwerfafval op te ruimen. Naast dat hij het erg leuk vindt om te rappen maakt hij andere mensen ook blij met zijn muziek.

Helpt u mee om Abonga passend onderwijs te geven en zich verder te ontwikkelen door het geven van een financiële bijdrage? Als donateur houden we u uiteraard op de hoogte van zijn voortgang op school! Zo ziet u direct wat voor effect uw donatie heeft! Bedankt alvast voor uw steun.

< overzicht afgeronde projecten

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: