Help mee!

Help mee met de uitbreiding van de schooltuin!

De kinderen leren groente en fruit te verbouwen

Naam project Organic Food Garden (OFG)
Partner organisatie Transcape NPO
Locatie Mankosi AA, Mdumbi (Zuid-Afrika)
Start project zodra het benodigde bedrag binnen is
Aandachtsgebied Educatie
Binnen: € 200,00
Nodig: € 200,00
100%

Korte samenvatting

Het doel van dit project is om een reeds bestaande schooltuin uit te breiden. Deze schooltuin is in 2010 gerealiseerd door middel van donaties. In de schooltuin leren jonge kinderen (van 6 tot en met 12 jaar) hoe ze zelf groente en fruit kunnen verbouwen en welk voedsel bijdraagt aan een betere gezondheid. Ook worden de producten van deze groentetuin gebruikt om het dagelijkse eten in de school aan te vullen met gezonde vitamines. De rest van de producten wordt verkocht om de tuin zo veel mogelijk zelfvoorzienend te maken.

De schooltuin grenst aan het Mdumbi Education Centre Preschool (MECP), dat in 2008 opgericht is. Met de hulp van donateurs en gekwalificeerde vrijwilligers zijn zij gestart met wat een geweldig succesvol en positief voorbeeld is voor onderwijs en hulp voor jonge kinderen in een landelijke omgeving.

Van het benodigde bedrag wordt de tuin verdriedubbeld met 120 vierkante meter grond. Verder worden de leraren getraind door ervaren agrariërs en worden zij geholpen bij het ontwikkelen van lesmateriaal. Ook de benodigdheden voor de tuin (zaden, fruitbomen, gereedschap, windschermen enz.) worden van dit bedrag aangeschaft.

Beschikbare documentatie

Application for Funding for an Organic Food Garden.

Weblog

http://mdumbipermaculture.blogspot.com

< overzicht afgeronde projecten

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: