Help mee!

Help Ntombizolile naar een goede school

If anyone would help me with funds that could be super a huge privilege

Naam project Studiebeurs Ntombizolile
Partner organisatie Transcape NPO
Locatie Mdumbi, Zuid-Afrika
Start project januari 2015
Aandachtsgebied Educatie
Binnen: € 3.385,00
Nodig: € 3.385,00
100%

Korte samenvatting

Ntombizolile (18) is een jongedame die goed weet wat ze wil: accountant worden. Ze doet het erg goed op school en komt trouw naar de naschoolse lessen van onze partnerorganisatie TransCape. Wij willen Ntombizolile graag helpen in de komende twee jaar door haar een studiebeurs te geven, zodat ze naar een goede middelbare school kan.

If anyone would help me with funds that could be super a huge privilege

Scholen op het platteland in de Transkei (de Oostkaap van Zuid-Afrika) bieden helaas niet voldoende kwaliteit qua onderwijs. Slimme kinderen worden vaak niet voldoende uitgedaagd en leraren komen soms helemaal niet opdagen.

Om naar de universiteit te gaan is het belangrijk om goede cijfers te halen en dat is erg moeilijk met slecht onderwijs. Voor goed onderwijs en een betere kans op goede cijfers moeten de kinderen naar de stad. Mthatha is de dichtstbijzijnde stad waar de kinderen heen kunnen. Ouders hebben echter vaak geen geld om hun kinderen naar de stad te sturen om beter onderwijs te volgen.

Daarom helpt Stichting Kwasa samen met TransCape dergelijke kinderen door ze een studiebeurs te geven. De kinderen die uitgezocht worden nemen deel aan de naschoolse lessen van TransCape. Daar wordt een beoordeling gemaakt welke kinderen het verdienen om een studiebeurs te krijgen.

Ntombizolile is één van die kinderen. Ze is 18 jaar en doet dit jaar grade 11. Dit is de tweede klas van de middelbare school. In rekenen blinkt ze echt uit. Verder valt het op dat ze altijd op tijd in de les is, dit in tegenstelling tot de meeste leerlingen. Als er extra taken te doen zijn, zoals helpen in de schooltuin en opruimen na de les, is ze altijd bereid mee te helpen. Haar huiswerk doet ze altijd. Als ze er niet uitkomt, brengt ze haar huiswerk mee naar de naschoolse lessen. De leraren zijn blij dat ze hulp vraagt, omdat dit laat zien dat ze er echt voor gaat.

Haar vader is met pensioen en haar moeder doet het huishouden thuis. Het pensioen dat haar vader krijgt is nog geen € 100,- per maand. Het gezin krijgt een kleine bijdrage van de overheid voor eten en kleding voor de kinderen. Dit is echter dusdanig weinig dat er geen geld overblijft.

Ntombizolile heeft drie broers en drie zussen. Haar oudste zus heeft twee kinderen die ook bij het gezin inwonen. Ook één van haar broers heeft een dochter. In totaal leven er 10 mensen van het inkomen van de ouders. Het inkomen is nauwelijks genoeg om iedereen te voeden. Ntombizolile oudste broer is Jay, hij werkt voor TransCape en volgt tegelijkertijd een studie waarvoor hij ook een studiebeurs ontvangt. Hij is getrouwd en heeft één dochter. Het geld dat hij verdient, heeft hij nodig voor zijn eigen gezin waardoor hij niet kan bijdragen aan goede studiemogelijkheden voor zijn broers en zussen.

Ntombizolile heeft nog twee jaar te gaan op de middelbare school. Haar droom is om accountant te worden. Voor komend schooljaar is er € 2.125,- nodig. Na uw donatie zult u na een half jaar een verslag van ons ontvangen zodat u kunt volgen hoe Ntombizolile het doet op school. Helpt u mee de droom van deze jonge vrouw te verwezenlijken?

< overzicht afgeronde projecten

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: