Help mee!

Help Sibusisiwe om aan een goede toekomst te bouwen

Steun Sibusisiwe met een studiebeurs!

Naam project Studiebeurs Sibusisiwe 2016
Partner organisatie Transcape NPO
Locatie Mdumbi, Zuid-Afrika
Start project Januari 2016
Aandachtsgebied Educatie
Binnen: € 1.275,00
Nodig: € 1.275,00
100%

“I want to be educated; I like schooling. My parents cannot afford school at town. I want to go to school in time, so I can have good knowledge and get things easier because there will be a library available at the new school.”

De viertienjarige Sibusisiwe woont in Tshani Village in de Oostkaap in Zuid-Afrika, één van de armste gebieden in Zuid-Afrika. Het is Sibusisiwes droom om journalistiek te studeren aan de universiteit. Voordat ze hieraan kan beginnen, moet ze eerst nog drie jaar de middelbare school volgen.

Sibusisiwe woont met haar zes broers en zussen bij haar vader en moeder in een klein stenen huisje en drie traditionele Afrikaanse woningen met een rieten dak. Om rond te komen planten de kinderen groenten in de tuin om later te verkopen. Daarnaast biedt haar moeder haar diensten aan als wasvrouw en verkoopt haar vader kleren om voor wat extra inkomen voor de familie te zorgen. Alles bij elkaar is dit helaas niet genoeg om een gezonde levensstijl voor het gezin te kunnen veroorloven.

Een ander probleem voor Sibusisiwe is de toegankelijkheid van haar opleiding. Ze moet elke dag 45 minuten lopen om van huis naar school te komen en na school weer 45 minuten teruglopen naar huis. De kwaliteit van het onderwijs dat Sibusisiwe volgt is niet van een hoog niveau en leraren zijn vaak afwezig. De lessen op deze school zijn gratis, maar om toegelaten te worden op school moeten scholieren en hun families wel een schooluniform kopen.

Ondanks deze lastige omstandigheden is Sibusisiwe een uitstekende scholiere met veel talenten. Tijdens een test om vast te stellen wie er slim genoeg is voor een studiebeurs om aan een betere school onderwijs te volgen, kwam Sibusisiwe naar voren. Zij is één van de twee nieuwe scholieren die in 2016 van TransCape de mogelijkheid krijgen om naar een beter school in Umtata te gaan. Sibusisiwe viel vooral op door haar beheersing van de Engelse taal en haar gevoel voor rekenen.

Sibusisiwe wil graag meer kennis opdoen om later haar droom om journalistiek te studeren waar te kunnen maken. Help haar om deze droom in vervulling te laten gaan met uw donatie. Na uw donatie ontvangt u elk half jaar een verslag met daarin Sibusisiwes voortgang.

< overzicht afgeronde projecten

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: