Help mee!

Zikhona wil graag studeren

Om zo haar kansen voor de toekomst te verbeteren.

Naam project Studiebeurs Zikhona
Partner organisatie Transcape NPO
Locatie King Hintsa College, Butterworth
Start project Januari 2014
Aandachtsgebied Educatie
Binnen: € 1.400,00
Nodig: € 1.400,00
100%

Onze partnerorganisatie TransCape geeft verschillende studenten een studiebeurs, zodat zij toegang krijgen tot beter onderwijs. Het onderwijs op het platteland waar ze vandaan komen is namelijk ondermaats. De studenten zijn gekozen vanwege hun eerdere resultaten, inzet en onafhankelijkheid, maar vooral omdat zij de wil hebben om een betere toekomst voor zichzelf te creëren.

Met het onderwijs op het platteland is dat bijna onmogelijk. Met een studiebeurs kunnen ze het onderwijs krijgen dat ze nodig hebben om zichzelf te ontplooien en het maximale uit hun toekomst te halen.

Zikhona heeft haar middelbare school afgerond in 2012. In 2013 heeft ze hard gewerkt om haar wiskunde te verbeteren, om zo in aanmerking te komen voor de universiteit. Daarnaast heeft ze een Engelse les gevolgd bij het volwassen onderwijsprogramma van TransCape, genaamd ABET (Adult Basic Education Training). Voor 2014 is Zikhona toegelaten om te studeren aan de King Hintsa College in Butterworth. Hier start ze de studie Management Assistent. De studie zal de eerste 1,5 jaar bestaan uit lessen en daarna een 1,5 jaar durende stage. Ze heeft erg veel zin in deze opleiding.

Zikhona is 22 jaar. Ze heeft 1 broer, 4 zussen en gelukkig nog steeds haar vader en moeder. Het gezin leeft van het pensioen van de vader en de bijdragen van de overheid voor het jongste kind. Al met al zijn dat maar weinig inkomsten. Helaas is er geen werk te vinden voor haar ouders. Geld om te studeren is er dan ook niet. Stichting Kwasa heeft Zikhona de laatste 3 jaar financieel gesteund om haar zo toegang te geven tot goed onderwijs en wil dat ook in 2014 weer mogelijk maken voor Zikhona. Van de €1.400 die er nodig is voor haar studiebeurs wordt naast het inschrijf- en studiegeld ook kost en inwoning, het schooluniform, het vervoer van en naar de school en studiemateriaal bekostigd.

Steun Zikhona en help deze jonge vrouw haar droom te verwezenlijken. Na uw donatie zult u na de eerste helft van haar schooljaar en op het einde van haar schooljaar een verslag van ons ontvangen. Zo kunt u volgen hoe Zikhona het doet op school.

< overzicht afgeronde projecten

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: