Help mee!

Mandisa wil graag kleding maken en verkopen

Steun haar met uw donatie voor een microkrediet

Naam project Microkrediet Mandisa Ncancashe
Partner organisatie TransCape NPO
Locatie Oostkaap (Zuid-Afrika)
Start project zodra het benodigde bedrag binnen is
Aandachtsgebied Microkrediet
Binnen: € 250,00
Nodig: € 250,00
100%

In de Oostkaap van Zuid-Afrika heeft onze partnerorganisatie TransCape een microkrediet groep opgezet: de Phumlani Group. In deze regio heeft slechts 8% van de mensen werk. Er is gewoonweg niet meer werk beschikbaar. Een kleine onderneming starten is vaak het enige middel om uit de armoede te komen. Maar doordat deze mensen geen of weinig eigen bezit hebben, is een lening bij de bank niet mogelijk. Zonder onderpand krijgen ze geen lening. Een microkrediet kan dan helpen om toch een eigen bedrijf te beginnen. Voor slechts €250,- kan Mandisa Ncancashe (48) haar eigen bedrijfje opzetten. Mandisa wil graag starten met het naaien van kleding. Zo kan zij de 3 van haar 5 kinderen die nog thuis wonen en de dochter van haar zus onderhouden. Zij zijn allen afhankelijk van het inkomen van Mandisa nadat haar man gestorven is. Mandisa heeft geen afgeronde opleiding en heeft nooit eerder gewerkt.

Mandisa heeft ervoor gekozen om zelf kleding te maken en dit dan te verkopen. Er zijn meerdere vrouwen die een dergelijk bedrijfje opzetten en daarom geeft Mandisa aan dat zij goed haar best zal doen om originele kleding te maken.

Mandisa zal starten met vier cursussen: rekenen, Engels, boekhouden en ondernemerschap. Optioneel begint zij met een cursus lezen en schrijven. Zodra alle cursussen met goed gevolg zijn afgerond, wordt Mandisa begeleid om een klein businessplan te schrijven.

Vervolgens krijgt Mandisa als nieuwe ondernemer ongeveer €220,- om daadwerkelijk haar onderneming te starten. Tijdens het eerste jaar wordt zij intensief geholpen om het bedrijfje een vliegende start te geven. Als ondernemer moet Mandisa in het eerste jaar maandelijks 1/12 van het microkrediet terug betalen. Dit geld wordt weer gebruikt voor nieuwe microkrediet initiatieven. Zo zal zij na een jaar al schuldenvrij zijn.

Statistieken laten zien dat het inkomen van nieuwe ondernemers in deze regio met 254% is toegenomen na een jaar en dat gemiddeld zo’n 6 mensen direct profiteren van deze inkomsten (vaak de gezinsleden). Het geven van microkredieten is dus van levensbelang voor deze mensen. Wanneer zij financieel zelfstandig worden, betekent dit een grote verbetering voor de kwaliteit van leven. De Phumlani Group biedt bewoners van de Oostkaap deze kans.

Na uw donatie krijgt u van ons tweemaal een verslag om te kunnen lezen hoe het met de onderneming van Mandisa Ncancashe gaat. U ontvangt het eerste verslag na een half jaar, het tweede sturen wij u na een jaar. Zo kunt u precies volgen hoe Mandisa dankzij uw steun financieel zelfstandig wordt.

< overzicht afgeronde projecten

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: