Help mee!

Nomandla Nkefane wil graag een groentetuin aanleggen

Met uw donatie steunt u haar hele famile

Naam project Microkrediet Nomandla Nkefane
Partner organisatie TransCape NPO
Locatie Oostkaap (Zuid-Afrika)
Start project zodra het benodigde bedrag binnen is
Aandachtsgebied Microkrediet
Binnen: € 250,00
Nodig: € 250,00
100%

In de Oostkaap van Zuid-Afrika heeft onze partnerorganisatie TransCape een microkrediet groep opgezet: de Mankosi Group. In deze regio heeft slechts 8% van de inwoners werk. Er is gewoonweg niet meer werk. Een kleine onderneming starten is vaak het enige middel om uit de armoede te komen. Maar doordat deze mensen geen of weinig eigen bezit hebben, is een lening bij de bank niet mogelijk (wegens gebrek aan onderpand). Een microkrediet kan dan helpen om toch een eigen bedrijf te beginnen. De man van Nomandla werkt in East-London en verdient 1000 Rand per maand. Ook krijgt Nomandla elke maand een klein bedrag van de overheid. Deze inkomsten zijn echter niet genoeg om hun 3 kinderen en 4 andere familieleden te onderhouden. Voor slechts €250,- kan Nomandla Nkefane (32) haar eigen bedrijfje opzetten. Nomandla wil graag haar eigen groentetuin aanleggen. Met de opbrengst van de oogst kan ze extra geld verdienen om haar familieleden onderdak en eten te kunnen geven.

Nomandla zal starten met vier cursussen: rekenen, Engels, boekhouden en ondernemerschap. Optioneel krijg zij eerst een cursus lezen en schrijven. Zodra alle cursussen met goed gevolg zijn afgerond, wordt Nomandla begeleid om een klein businessplan te schrijven.

Vervolgens krijgt Nomandla als nieuwe ondernemer ongeveer €220,- om daadwerkelijk haar onderneming te starten. Tijdens het eerste jaar wordt zij intensief geholpen om het bedrijfje een vliegende start te geven. Als ondernemer moet Nomandla in het eerste jaar maandelijks 1/12 van het microkrediet terug betalen. Dit geld wordt weer gebruikt voor nieuwe microkrediet initiatieven. Zo zal zij na een jaar al schuldenvrij zijn.

Statistieken laten zien dat het inkomen van nieuwe ondernemers in deze regio met 254% is toegenomen na een jaar en dat gemiddeld zo’n 6 mensen direct profiteren van deze inkomsten (vaak de gezinsleden). Het geven van microkredieten is dus van levensbelang voor deze mensen. Wanneer zij financieel zelfstandig worden, betekent dit een grote verbetering voor de kwaliteit van leven. De Mankosi Group biedt bewoners van de Oostkaap deze kans.

Na uw donatie krijgt u van ons tweemaal een verslag om te kunnen lezen hoe het met de onderneming van Nomandla Nkefane gaat. U ontvangt het eerste verslag na een half jaar, het tweede versturen wij u na een jaar. Zo kunt u precies volgen hoe Nomandla dankzij uw steun financieel zelfstandig wordt.

< overzicht afgeronde projecten

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: