Help mee!

Help Awethu om aan een goede toekomst te bouwen

“I want to be educated; I like schooling.”

Naam project Help Awethu om aan een goede toekomst te bouwen
Partner organisatie Transcape NPO
Locatie Tshani Village, Oostkaap (Zuid-Afrika)
Start project 1 januari 2017
Aandachtsgebied Educatie
Binnen: € 1.025,00
Nodig: € 1.025,00
100%

Maak kennis met Awethu, een leergierig 16-jarig meisje dat in één van de armste gebieden van Zuid-Afrika woont. Awethu heeft een droom; ze wil graag bedrijfskunde studeren aan de universiteit. Wij willen Awethu daar graag bij helpen, door haar naar een betere school te laten gaan.

TransCape NPO, één van onze partnerorganisaties, kwam na een strenge selectieprocedure om te kijken wie er in aanmerking komt voor beter onderwijs uit bij Awethu. Uit de tests die verschillende leerlingen deden, werd duidelijk dat Awethu slim genoeg is om naar een betere school te gaan, zodat zij haar potentieel ten volle kan benutten.

Momenteel volgt Awethu open onderwijs. De kwaliteit van de lessen is vaak niet goed genoeg en leraren komen vaak niet opdagen. Om naar haar huidige school te komen moet Awethu elke dag 45 minuten lopen. Als de schooldag erop zit heeft ze wederom een voettocht van 45 minuten voor de boeg voordat ze weer thuis is.

Geld voor een betere school is er thuis niet. Haar moeder kwam drie jaar geleden om het leven bij een auto-ongeluk en haar vader is momenteel werkloos. Met het geld dat het gezin van de overheid krijgt kan de familie, aangevuld met voedsel dat ze van familieleden krijgen, net genoeg eten kopen. Er is dus helaas geen geld over om de scholingskosten voor een betere school voor Awethu te betalen.

Om haar toch een goede opleiding te geven wil Stichting Kwasa geld inzamelen voor haar studiekosten. Help ons om Awethu’s droom om bedrijfskunde te gaan studeren te verwezenlijken door haar betere scholing aan te bieden. Na uw donatie, zult u na een half jaar een verslag van ons ontvangen, zodat u kunt volgen hoe Awethu het doet op school.

< overzicht afgeronde projecten

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: