Help mee!

Masithembe heeft twee rechter handen

Masithembe is sterk gemotiveerd om te leren, dit biedt hem namelijk de mogelijkheid op een goede toekomst

Naam project Masithembe wil graag werktuigbouwkundige worden
Partner organisatie TransCape NPO
Locatie Oostkaap, Zuid-Afrika
Start project Begin 2021
Aandachtsgebied Educatie
Binnen: € 2.000,00
Nodig: € 2.000,00
100%

Masithembe heeft twee rechterhanden, hij is een handige jongeman van 18 jaar. Dit komt goed van pas omdat hij later graag werktuigbouwkundige wil worden. Om dit te bereiken moet hij eerst hard studeren en dit willen wij graag voor hem realiseren door hem een studiebeurs te geven.

Vorig jaar heeft Masithembe voor het eerst een studiebeurs ontvangen. Ondanks dat het eerste jaar altijd erg pittig is heeft hij dit goed doorstaan. Op het moment zit hij in de 11de klas van de middelbare school. Wiskunde is één van z'n favoriete vakken. Vaak studeert hij in een groep met andere studiegenoten zodat ze elkaar kunnen helpen. Hij ervaart veel plezier aan biowetenschappen maar vindt geografie lastiger. De middelbare school is niet altijd gemakkelijk maar met hard studeren en door samen te werken met zijn studiegenoten lukt het Masithembe goed. Masithembe heeft zowel wiskunde als natuurwetenschappen in zijn vakkenpakket gekozen. Deze vakken heeft hij nodig voor zijn vervolgopleiding tot Mechanical Engineer. Masithembe maakt nu al gebruik van zijn praktische vaardigheden, zo kan hij bijvoorbeeld een waterkoker en een elektronisch fornuis repareren. Daarnaast maakt hij muizenvallen en repareert hij schoenen.

Als Masithembe niet met school bezig is let hij met trots en plezier op het vee van zijn familie. Hij is graag buiten bezig met bijvoorbeeld het vangen van dieren in het bos of het werken in de tuin. Daarnaast zit hij in het lokale voetbalteam.

Masithembe is een zachte en lieve jongen die niet graag de discussie aan gaat. Hij heeft met name vriendinnen van zijn leeftijd of vrienden die net wat ouder zijn. De jongens van zijn eigen leeftijd ervaart hij als gemeen.

Masithembe is sterk gemotiveerd om te leren, dit biedt hem namelijk de mogelijkheid op een goede toekomst. Hij hoopt later een eigen huis te hebben voor zijn familie, een auto en wie weet zelfs een eigen bedrijf.

Zonder hulp lukt het Masithembe niet om naar een goede school te gaan en bovenstaande te bereiken, zijn familie heeft niet het geld om dit voor hem te realiseren. Help jij mee om zijn droom werkelijkheid te maken?

< overzicht afgeronde projecten

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: