Help mee!

Microkrediet - Afrika

Give a man a fish and you feed him for a day. Teach a man to fish and you feed him for a lifetime.

Stichting Kwasa vindt het ontwikkelen van financiering belangrijker dan het financieren van ontwikkeling. Daarom willen wij graag dat de Afrikaanse bevolking een financieel zelfstandige positie krijgt. Dit kan met behulp van microkrediet bereikt worden. Op onze pagina met lopende projecten kunt u een microkrediet uitkiezen waarmee u een verschil kunt maken in het leven van iemand anders.

Microkrediet is een onderdeel van het groter omvattende begrip microfinanciering. Microkredieten zijn kleine leningen tot maximaal enkele honderden euro's, die voornamelijk worden toegekend aan kleine ondernemers in ontwikkelingslanden. Het is erg moeilijk voor Afrikanen om een ‘normale’ lening te krijgen omdat zij vaak geen onderpand, vast maandinkomen of een betrouwbare kredietgeschiedenis hebben. Naast de mogelijkheid te lenen zonder onderpand, heeft een microkrediet geen of een lagere rente dan ‘normale’ leningen.

Een microkrediet verschaft ondernemers de mogelijkheid te investeren in bijvoorbeeld de aanschaf van een koe, naaimachine of een winkel. Waarna zij melk, kleding of andere producten op de markt kunnen verkopen. Door te investeren in dergelijke producten krijgen zij de kans om hun financiële positie te verbeteren. De microkredieten worden veelal aan vrouwen verschaft. Uit ervaring is gebleken dat vrouwen het geld effectiever besteden en de lening veel vaker terugbetalen. Als een microkrediet terugbetaald is, wordt deze uitgekeerd aan een nieuwe aanvrager. Een microkrediet kan dus meerdere mensen helpen.

Wist u dat:

Het geven van microkredieten is dus van levensbelang voor de Afrikaanse bevolking. Wanneer zij financieel zelfstandig wordt, betekent dit een grote verbetering voor de kwaliteit van hun leven.

Word vriend(in) van Stichting Kwasa en steun onze projecten voor microkredieten!

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: