Help mee!

Nozibonga Tyhalinkomo gaat kleding verkopen

Steun Nozibonga Tyhalinkomo en haar familie met uw donatie

Naam project Microkrediet Nozibonga Tyhalinkomo
Partner organisatie TransCape NPO
Locatie Oostkaap (Zuid-Afrika)
Start project zodra het benodigde bedrag binnen is
Aandachtsgebied Microkrediet
Binnen: € 250,00
Nodig: € 250,00
100%

In Mankosi in de Oostkaap van Zuid-Afrika heeft onze partnerorganisatie TransCape een microkrediet groep opgezet: de Mankosi Support group. In deze regio heeft slechts 8% van de mensen werk. Er is gewoonweg niet meer werk beschikbaar. Een kleine onderneming starten is vaak het enige middel om uit de armoede te komen. Maar doordat deze mensen geen of weinig eigen bezit hebben, is een lening bij de bank niet mogelijk. Zonder onderpand krijgen ze geen lening. Een microkrediet kan dan helpen om toch een eigen bedrijf te beginnen. Voor slechts €250,- kan Nozibonga Tyhalinkomo (33) haar eigen bedrijfje opzetten. Nozibonga wil graag kleding in de stad (Durban) kopen en die in haar dorp doorverkopen. Zo kan zij haar familie die afhankelijk zijn van haar inkomen onderhouden.

Nozibonga heeft ervoor gekozen om een kleding handel te beginnen. Dit soort bedrijven zijn makkelijker om te beginnen en je maakt al snel een leuke winst. Ze schrijft: “I’m a woman who was born in Mankosi Area. I am 33 years of age. I got married in 2008. My husband was working at the mines but he has been returned at home due to health problems in June 2014 and now he is staying with me at home.” Het kledingbedrijf moet haar helpen om de levensomstandigheden van haar, haar man en hun 3 kinderen te verbeteren.

Nozibonga zal starten met vier cursussen: rekenen, Engels, boekhouden en ondernemerschap. Optioneel begint zij met een cursus lezen en schrijven. Zodra alle cursussen met goed gevolg zijn afgerond, wordt Nokwakha begeleid om een klein businessplan te schrijven.

Vervolgens krijgt Nozibonga als nieuwe ondernemer ongeveer €220,- om daadwerkelijk haar onderneming te starten. Tijdens het eerste jaar wordt zij intensief geholpen om het bedrijfje een vliegende start te geven. Als ondernemer moet Nozibonga in het eerste jaar maandelijks 1/12 van het microkrediet terug betalen. Dit geld wordt weer gebruikt voor nieuwe microkrediet initiatieven. Zo zal zij na een jaar al schuldenvrij zijn.

Statistieken laten zien dat het inkomen van nieuwe ondernemers in deze regio met 254% is toegenomen na een jaar en dat gemiddeld zo’n 6 mensen direct profiteren van deze inkomsten (vaak de gezinsleden). Het geven van microkredieten is dus van levensbelang voor deze mensen. Wanneer zij financieel zelfstandig worden, betekent dit een grote verbetering voor de kwaliteit van leven. De Mankosi Support group biedt bewoners van de Oostkaap deze kans.

Na uw donatie krijgt u van ons tweemaal een verslag om te kunnen lezen hoe het met de onderneming van Nozibonga Tyhalinkomo gaat. U ontvangt het eerste verslag na een half jaar, het tweede sturen wij u na een jaar. Zo kunt u precies volgen hoe Nozibonga dankzij uw steun financieel zelfstandig wordt.

< overzicht afgeronde projecten

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: