Help mee!

Abonga gaat voor een wereld met goed onderwijs

Abonga gaat voor een wereld met goed onderwijs!

Naam project Abonga gaat voor een wereld met goed onderwijs
Partner organisatie Transcape NPO
Locatie Tshani Village, Oostkaap (Zuid-Afrika)
Start project 1 januari 2019
Aandachtsgebied Educatie
Binnen: € 2.135,00
Nodig: € 2.135,00
100%

Abonga is een slimme jongen van 16 jaar die vaak op de achtergrond aanwezig is. Op school is hij altijd heel serieus en hij neemt de lesstof goed tot hem.

Zijn moeder is eigenaar van een 'shebeen', de lokale pub. Dit is hard werken tot in de vroege uurtjes. Aangezien er meer taken thuis moeten gebeuren moet Abonga vaak bijspringen om klanten te helpen. Er komen veel locals maar ook regelmatig toeristen die alleen maar Engels spreken. Door te helpen heeft hij een goed verantwoordelijkheidsgevoel en is zijn Engels ook gegroeid.

Vanwege zijn leergierigheid was Abonga vaak te vinden op de afterschool waar extra lessen gegeven worden. Ook nam hij zijn huiswerk mee om de leraren te vragen hier uitleg over te geven.

Als Abonga voor een groep mensen moet spreken is hij erg verlegen. Wel laat hij zijn stem horen tijdens het rappen. Naast dat hij het erg leuk vindt om te rappen maakt hij andere mensen ook blij met de muziek.

Op school gaat Abonga graag naar de lessen in Engels, wiskunde, techniek, levensoriëntatie en kunst. Met de kennis die hij opdoet in school wil hij zijn diploma halen als leraar. Hiermee kan hij de kennis overbrengen aan veel meer mensen. Daarnaast is het ook belangrijk om een toekomst voor zichzelf op te bouwen. Hij denkt zelfs al na over het bouwen van zijn eigen huis in de toekomst.

Zover is het voorlopig nog niet. Eerst moet hij een goede opleiding doen. Ondanks dat zijn moeder hard werkt heeft ze niet voldoende geld voor goed onderwijs voor haar kinderen. Wilt u de inzet van Abonga belonen en meefinancieren in een goede opleiding?

< overzicht afgeronde projecten

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: