Help mee!

Sibusisiwe wil journalist worden

Sibusisiwe wil journalist worden, maar moet eerst nog 1 jaar naar de middelbare

Naam project Sibusisiwe wil journalist worden
Partner organisatie Transcape NPO
Locatie Tshani Village, Oostkaap (Zuid-Afrika)
Start project 1 januari 2018
Aandachtsgebied Educatie
Binnen: € 925,00
Nodig: € 925,00
100%

Siya Sibusisiwe (16) woont in Tshani Village in de Oostkaap in Zuid-Afrika, één van de armste gebieden in Zuid-Afrika. Het is Sibusisiwes’ droom om journalistiek te studeren aan de universiteit. Voordat ze hieraan kan beginnen, moet ze eerst nog een jaar de middelbare school volgen.

Sibusisiwe woont met haar zes broers en zussen bij haar vader en moeder in een klein stenen huisje en drie traditionele Afrikaanse woningen met een rieten dak. Om rond te komen planten de kinderen groenten in de tuin om later te verkopen. Daarnaast biedt haar moeder haar diensten aan als wasvrouw en verkoopt haar vader kleren om voor wat extra inkomen voor de familie te zorgen. Alles bij elkaar is dit helaas niet genoeg om een gezonde levensstijl voor het gezin te kunnen veroorloven.

Toen Sibusisiwe nog op haar oude school zat was de toegankelijkheid van haar opleiding ook een probleem. Ze moest elke dag 45 minuten lopen om van huis naar school te komen en na school weer 45 minuten teruglopen naar huis. De kwaliteit van het onderwijs dat Sibusisiwe volgde was niet van een hoog niveau en leraren waren vaak afwezig. De lessen op deze school waren gratis, maar om toegelaten te worden op school moeten scholieren en hun families wel een schooluniform kopen.

Ondanks deze lastige omstandigheden is Sibusisiwe een uitstekende scholiere met veel talent. Tijdens een test om vast te stellen wie er slim genoeg is voor een studiebeurs om aan een betere school onderwijs te volgen, kwam Sibusisiwe naar voren. Daarom kreeg ze twee jaar terug de kans van Stichting Kwasa en TransCape om naar een betere school in Umtata te gaan, de Dalindyebo High School. Deze kans heeft ze aangegrepen en ze heeft de eerste 2 jaar met goede resultaten afgesloten. Daarom willen we haar het derde jaar ook een studiebeurs aanbieden.

Sibusisiwe wil graag meer kennis opdoen om later haar droom om journalistiek te gaan studeren waar te kunnen maken. Help haar om deze droom in vervulling te laten gaan met uw donatie.

< overzicht afgeronde projecten

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: