Help mee!

Awethu wil bedrijfskunde studeren

Awethu is een leergierig meisje dat in één van de armste gebieden van Zuid-Afrika woont.

Naam project Awethu wil bedrijfskunde studeren
Partner organisatie Transcape NPO
Locatie Tshani Village, Oostkaap (Zuid-Afrika)
Start project 1 januari 2018
Aandachtsgebied Educatie
Binnen: € 1.735,00
Nodig: € 1.735,00
100%

Maak kennis met Awethu Ntlanagano (17), een leergierig meisje dat in één van de armste gebieden van Zuid-Afrika woont. Awethu heeft echter een droom; ze wil later heel graag bedrijfskunde studeren aan de universiteit. Wij willen Awethu daar graag bij helpen, door haar naar een betere school te laten gaan.

Twee jaar terug volgde Awethu open onderwijs. De kwaliteit van de lessen was vaak niet goed genoeg en leraren kwamen vaak niet opdagen. Om naar haar die school te komen moest Awethu elke dag 45 minuten lopen. Als de schooldag erop zat had ze wederom een voettocht van 45 minuten voor de boeg voordat ze weer thuis is.

Geld voor een betere school was er thuis niet. Haar moeder kwam drie jaar geleden om het leven bij een auto-ongeluk en haar vader is momenteel werkloos. Met het geld dat het gezin van de overheid krijgt kan de familie, aangevuld met voedsel dat ze van familieleden krijgen, net genoeg eten kopen. Er is dus helaas geen geld over om de scholingskosten voor een betere school voor Awethu te betalen.

TransCape NPO, één van onze partnerorganisaties, kwam na een strenge selectieprocedure om te kijken wie er in aanmerking komt voor beter onderwijs uit bij Awethu. Uit de tests die verschillende leerlingen deden, werd duidelijk dat Awethu slim genoeg is om naar een betere school te gaan, zodat zij haar potentieel ten volle kan benutten. Daarom is ze vorig jaar voor het eerst naar de Dalindyebo High School gegaan. Daar krijgt ze wel goed onderwijs.

Stichting Kwasa wil nu geld inzamelen om zo ook in 2018 in haar studiekosten te voorzien, zodat zij betere kansen krijgt geboden.

Help ons om Awethu’s droom om bedrijfskunde te gaan studeren te verwezenlijken door haar betere scholing aan te bieden.

< overzicht afgeronde projecten

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: