Help mee!

Help Ntombizolile haar laatste schooljaar te betalen

Steun Ntombizolile met een studiebeurs!

Naam project Studiebeurs Ntombizolile 2016
Partner organisatie Transcape NPO
Locatie Mdumbi, Zuid-Afrika
Start project Januari 2016
Aandachtsgebied Educatie
Binnen: € 1.850,00
Nodig: € 1.850,00
100%

Ntombizolile (18) is een jongedame die goed weet wat ze wil: accountant worden. Met behulp van de studiebeurs van vorig jaar heeft Ntombizolile met succes haar elfde en één na laatste schooljaar kunnen afronden op een van de betere scholen. Met behulp van een studiebeurs kan ze aankomend jaar ook aan haar laatste schooljaar beginnen.

In rekenen blinkt Ntombizolile echt uit. Als er extra taken te doen zijn, zoals helpen in de schooltuin en opruimen na de les, is ze altijd bereid mee te helpen. Haar huiswerk doet ze altijd. Als ze er niet uitkomt, vraagt ze hulp aan haar leraren. De leraren zijn blij dat ze hulp vraagt, omdat dit laat zien dat ze er echt voor gaat.

De vader van Ntombizolile is met pensioen en haar moeder doet het huishouden thuis. Het pensioen dat haar vader krijgt is nog geen € 100,- per maand. Het gezin krijgt een kleine bijdrage van de overheid voor eten en kleding voor de kinderen. Dit is echter dusdanig weinig dat er geen geld overblijft.

Ntombizolile heeft drie broers en drie zussen. Haar oudste zus heeft twee kinderen die ook bij het gezin inwonen. Ook één van haar broers heeft een dochter. In totaal leven er 10 mensen van het inkomen van de ouders. Het inkomen is nauwelijks genoeg om iedereen te voeden. Ntombizolile oudste broer is Jay, hij werkt voor TransCape en volgt tegelijkertijd een studie waarvoor hij ook een studiebeurs ontvangt. Hij is getrouwd en heeft één dochter. Het geld dat hij verdient, heeft hij nodig voor zijn eigen gezin waardoor hij niet kan bijdragen aan goede studiemogelijkheden voor zijn broers en zussen.

Ntombizolile heeft nog één jaar te gaan op de middelbare school. Komend schooljaar heeft ze € 1850,- nodig om haar laatste jaar te kunnen afronden, helpt u hierbij? Na uw donatie zult u na een half jaar een verslag van ons ontvangen zodat u kunt volgen hoe Ntombizolile het doet tijdens haar laatste jaar. Helpt u mee haar droom om accountant te worden te verwezenlijken?

< overzicht afgeronde projecten

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: