Help mee!

Geef Musa de gelegenheid om verder te gaan met school

Steun Musa met een studiebeurs!

Naam project Studiebeurs Musa 2016
Partner organisatie Transcape NPO
Locatie Mdumbi, Zuid-Afrika
Start project Januari 2016
Aandachtsgebied Educatie
Binnen: € 1.500,00
Nodig: € 1.500,00
100%

“This not one of the boys that could be just left without help, because it is very rare to have such brilliance in a child. Therefore, let’s try to get donors to provide financial support for the education of this boy.”

Musa Jampo is een dertienjarige jongen die op de St Patricks Junior Secondary School bezig is met de eindtoetsen van zijn zevende schooljaar, vergelijkbaar met het eerste jaar van de middelbare school. Omdat er binnen zijn huidige school weinig woonruimte is voor jongens, wisselt Musa dit jaar van school. Musa gaat dan naar een excellente middelbare school die dichtbij de school staat waar hij nu zijn lessen volgt.

Musa, die 5 februari veertien jaar wordt, is een zeer intelligente jongen die goed is in rekenen, talen (Engels en Xhosa, zijn moedertaal) en levensbeschouwing. Hij heeft wat meer moeite met techniek. In 2010 kreeg Musa voor het eerst een studiebeurs, nadat op de kleuterschool van Mdumbi zijn enorme leerpotentieel al duidelijk werd.

Musa’s ouders werkten beiden in de mijnen van Johannesburg. Zijn vader verdween toen zijn moeder zwanger bleek te zijn, waarschijnlijk om de verantwoordelijkheden van het vaderschap te ontvluchten. Zijn moeder verhuisde daarop met Musa terug naar Mankosi waar zij hem alleen opvoedde. In 2008 ging Musa voor het eerst naar de preschool van het Mdumbi Education Centre waar hij al snel een enthousiaste en leergierige leerling werd. Eind 2008 stierf zijn moeder na een lang ziekbed waarna zijn oma de zorg voor weeskindje Musa overnam. Zij heeft nog meer kleinkinderen waar zij voor zorgt en geld om hen naar school te laten gaan, heeft de familie niet.

Het is Musa’s droom om later piloot te worden en hij doet erg zijn best op school om deze droom in de toekomst te kunnen vervullen. Als in de toekomst blijkt dat Musa niet aan de beroepseisen om piloot te worden kan voldoen, kan hij met zijn intelligentie ook aan de slag als arts.

Naast het volgen van alle lessen en het maken van zijn huiswerk heeft Musa nog tijd om kind te zijn. Hij maakt deel uit van het schoolkoor en hij neemt als langeafstandloper deel aan hardloopwedstrijden van school. Als hij nog vrije tijd over heeft, gaat hij graag voetballen of vissen.

Steun Musa en help deze jonge wees een goede toekomst tegemoet te gaan. Voor komend schooljaar is er €1.275,- nodig. Na uw donatie, zult u na een half jaar een verslag van ons ontvangen, zodat u kunt volgen hoe Musa het doet op school. Helpt u mee om Musa een toekomst te geven?

< overzicht afgeronde projecten

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: