Help mee!

Geef Nosisa een tweede kans en laat haar naar school gaan

I would like to ask you to please give me a 2nd chance to try again

Naam project Studiebeurs Nosisa Gxiyana
Partner organisatie TransCape NPO
Locatie Dalindyebo High School in Mthatha, Oostkaap (Zuid-Afrika)
Start project Begin 2012
Aandachtsgebied Educatie
Binnen: € 1.285,00
Nodig: € 1.285,00
100%

Onze partnerorganisatie TransCape geeft verschillende meisjes een studiebeurs, zodat zij naar het voorgezet onderwijs kunnen gaan. Deze meiden zijn gekozen vanwege hun motivatie, inzet en onafhankelijkheid, maar vooral omdat zij de wil hebben om te leren. Samen vormen deze 5 meiden de Young Angels. Nosisa heeft 3 broers en zussen. Haar ouders zijn allebei werkloos waardoor zij niet in staat zijn om Nosisa´s collegegeld te betalen. Dankzij de studiebeurs van TransCape zit zij nu in het tweede jaar van de middelbare school.

Nosisa heeft dit jaar erg haar best gedaan en ze heeft dan ook mooie cijfers gehaald voor vakken als Xhosa (de moedertaal van Nosisa) en Levenswetenschappen. Zij vindt wiskunde en accountancy erg lastige vakken. Helaas is het Nosisa niet gelukt om deze vakken met een voldoende af te sluiten. Ze wil heel graag een tweede kans, zodat zij het tweede jaar over kan doen en zo alsnog verder kan studeren om haar diploma te halen en zo een goede toekomst tegemoet te gaan. Graag wil Nosisa accountant worden of een baan in de economie krijgen.

Nosisa stuurde Stichting Kwasa een brief om uit te leggen dat ze de eindexamens erg moeilijk vond, ondanks dat ze hard geoefend had met haar medeleerlingen. Ze vraagt om uw steun, zodat zij ook dit jaar weer kan studeren:

“I would like to ask you to please give me a second chance to try again.”

Steun Nosisa en help deze Young Angel haar droom te verwezenlijken. Na uw donatie, zult u na een half jaar een verslag van ons ontvangen, zodat u kunt volgen hoe Nosisa het doet op school.

< overzicht afgeronde projecten

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: