Help mee!

Met een afgeronde studie kan Esakhe later een bedrijf starten

Steun Esakhe met een studiebeurs!

Naam project Studiebeurs Esakhe 2017
Partner organisatie Transcape NPO
Locatie Mdumbi, Zuid-Afrika
Start project Januari 2017
Aandachtsgebied Educatie
Binnen: € 1.750,00
Nodig: € 1.750,00
100%

Esakhe Nono (20) is een ondernemende jongeman en echt ‘het slimste jongetje van de klas’. De afgelopen twee jaar hebben Stichting Kwasa en TransCape hem geholpen met een studiebeurs voor zijn middelbare school. We zijn er erg trots op dat Esakhe zijn middelbare school eind 2016 succesvol heeft afgerond. Nu willen wij hem ook in zijn volgende stap ondersteunen.

Esakhe is namelijk toegelaten tot de Bussiness Management and HR opleiding aan de Buffalo City Collage in East London. Dit is de opleiding die hij al jaren wil doen. Hij is dus erg gemotiveerd om er een succes van te gaan maken.

Esakhe heeft drie broers en twee zussen. Met de ouders erbij zijn ze thuis met acht personen. Vader is werkloos en Esakhe´s moeder probeert geld te verdienen met een klein bedrijfje dat ze is gestart. Ze koopt kleding in de stad die ze doorverkoopt in het dorp. Als ze geluk heeft verdient ze zo €70 in een maand, maar vaak ook minder.

Eén broer van Esakhe heeft gelukkig een baan, hij is taxichauffeur. Hij is getrouwd en heeft dus ook de zorg voor zijn vrouw. Voor de kinderen krijgen de ouders een bijdrage van de overheid van ongeveer €15 voor de eerste levensbehoefte. Het is voor dit gezin echter lastig om elke dag voor voldoende eten te zorgen. In de vakantie probeert Esakhe extra geld te verdienen door klusjes te doen voor de toeristen die een luxehuis huren aan het strand. Dit geld geeft hij dan aan zijn moeder om er eten van te kopen.

Esakhe weet hij al wat hij later wil gaan doen. Zijn droom is om een eigen bedrijf te beginnen. Zijn familie is niet opgeleid, maar hij wil hen met zijn eigen bedrijf aan een baan helpen. Maar, hiervoor moet hij eerst zijn studie afronden. Als u Esakhe steunt kan hij zijn droom waarmaken. Voor komend schooljaar is er € 1.750,- nodig. Na uw donatie zult u na een half jaar een verslag van ons ontvangen zodat u kunt volgen hoe Esakhe het doet op de universiteit. Helpt u mee de droom van deze jongeman te verwezenlijken?

< overzicht afgeronde projecten

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: