Help mee!

Partnerorganisaties

Uw donaties komen altijd via onze lokale Afrikaanse partnerorganisaties op de juiste plek bij de bevolking. Onze Partnerorganisaties zijn Non Profit Organisaties (NPO’s) die bestaan zonder winstoogmerk, de gelden komen dus écht bij de bevolking terecht. Momenteel werken wij samen met één partnerorganisatie.

TransCape

TransCape

De eerste Afrikaanse organisatie waarmee Stichting Kwasa is gaan samenwerken is TransCape. Deze Non Profit Organization (NPO) is opgericht in oktober 2004 en richt zich op de Nyandeni gemeente in de Oostkaap van Zuid-Afrika. Van de ruim 270.000 inwoners in dit gebied heeft slechts 8% werk, is 59% van de bevolking jonger dan 20 jaar en is 29% van de inwoners besmet met HIV.

De missie van TransCape is om het gebied te faciliteren met de middelen en kennis voor zelfontwikkeling. Ze richten zich daarbij op projecten die direct aan de lokale behoeften beantwoorden. Daarbij worden de lokale bewoners betrokken bij de projecten, om zo de duurzaamheid te waarborgen. TransCape moedigt de inwoners aan om zelf actie te ondernemen richting betere scholing, goede gezondheidszorg en een betere financiële situatie. Dit doet zij door onder andere scholen en een ziekenhuis te ondersteunen en diverse microkredieten te verstrekken.

De aanwezigheid van een Nederlandse arts in het door TransCape ondersteunde ziekenhuis zorgt er mede voor dat de afstemming tussen Stichting Kwasa en TransCape optimaal verloopt en dat wij onze donateurs van op maat gesneden informatie kunnen voorzien over hun giften. Meer informatie is te vinden op de website: www.transcape.org.

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: