Help mee!

Partnerorganisaties

Uw donaties komen altijd via onze lokale Afrikaanse partnerorganisaties op de juiste plek bij de bevolking. Onze Partnerorganisaties zijn Non Profit Organisaties (NPO’s) die bestaan zonder winstoogmerk, de gelden komen dus écht bij de bevolking terecht. Momenteel werken wij slechts samen met één partnerorganisatie. Wij voeren momenteel gesprekken met diverse partijen om tot nieuwe partnerships te komen.

TransCape

TransCape

De eerste Afrikaanse organisatie waarmee Stichting Kwasa is gaan samenwerken is TransCape. Deze Non Profit Organization (NPO) is opgericht in oktober 2004 en richt zich op de Nyandeni gemeente in de Oostkaap van Zuid-Afrika. Van de ruim 270.000 inwoners in dit gebied heeft slechts 8% werk, is 59% van de bevolking jonger dan 20 jaar en is 29% van de inwoners besmet met HIV.

De missie van TransCape is om het gebied te faciliteren met de middelen en kennis voor zelfontwikkeling. Ze richten zich daarbij op projecten die direct aan de lokale behoeften beantwoorden. Daarbij worden de lokale bewoners betrokken bij de projecten, om zo de duurzaamheid te waarborgen. TransCape moedigt de inwoners aan om zelf actie te ondernemen richting betere scholing, goede gezondheidszorg en een betere financiële situatie. Dit doet zij door onder andere scholen en een ziekenhuis te ondersteunen en diverse microkredieten te verstrekken.

De aanwezigheid van een Nederlandse arts in het door TransCape ondersteunde ziekenhuis zorgt er mede voor dat de afstemming tussen Stichting Kwasa en TransCape optimaal verloopt en dat wij onze donateurs van op maat gesneden informatie kunnen voorzien over hun giften. Meer informatie is te vinden op de website: www.transcape.org. Het jaarverslag van TransCape over 2009 en 2010 vindt u hier.

Rhiza Babuyile

Rhiza Babuyile

Rhiza Babuyile is de tweede organisatie waarmee Stichting Kwasa de handen ineen slaat. De non-profitorganisatie werd in 2004 opgericht als antwoord op twee van de grootste uitdagingen in Zuid-Afrika: de hoge jeugdwerkloosheid en het grote aantal tienerzwangerschappen. Babuyile richt zich vooral op plaatsen in en rondom Johannesburg, omdat de problemen binnen de gemeenschappen in dit gebied vaak groter zijn dan op andere locaties.

Het doel van Babuyile is om de armere gemeenschappen een blijvend duwtje in de rug te geven en de armoede binnen deze plaatsen definitief te verdrijven. Om dit doel te bereiken heeft de non-profitorganisatie drie subdoelstellingen. De eerste is het bevorderen van de ontwikkeling van jonge kinderen door een duurzame, positieve en verzorgende omgeving voor kinderen te creëren. De tweede subdoelstelling is om werkloze jongeren relevante vaardigheden aan te leren om zo toegang te krijgen tot de economie door een baan of als ondernemer. Verder richt Babuyile zich op het beschikbaar maken van basisgezondheidszorg.

Meer informatie is te vinden op de website: http://r-b.org.za/.

Stichting Kwasa • Hoylede 18 • 2642 JJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: